Foto: Publicitātes attēli

Maksājumu apstrādes kompānijas "Mastercard" un "Visa" ir paplašinājušas "Google Pay" pakalpojuma ģeogrāfiju, līdz ar to no otrdienas, 17. novembra, tas pieejams arī Latvijas iedzīvotājiem.

Izmantojot pakalpojumu "Google Pay", lietotājiem ar piemērotām "Android" ierīcēm būs iespējams veikt pirkumus veikalos un tiešsaistē. Turklāt tas nodrošinās arī iespēju izmantot savus tālruņus, lai veiktu bezkontakta maksājumus.

"Mastercard" kopā ar partneriem tīklu paplašināja, to piedāvājot arī karšu turētājiem Austrijā, Bulgārijā, Igaunijā, Grieķijā, Ungārijā, Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē, Portugālē un Rumānijā. "Mastercard" sniegs šo pakalpojumu sadarbībā ar dažādiem izsniedzējiem un finanšu tehnoloģiju uzņēmumiem, tai skaitā (bet ne tikai) ar "Banca Transilvania", "Bunq", "CEC Bank", "Curve", "LHV Pank", "Monese", "N26", "Paynetics", "Revolut", "Swedbank", "Unicredit Bank Romania" un "Viva Wallet". Latvijā sadarbības partneri ir "N26", "Revolut", "Curve", "Monese" un "Swedbank".

Kopš pandēmijas sākuma bezkontakta darījumu skaits visā Eiropā ir palielinājies līdz gandrīz 80%. Tā kā patērētāji vēlējās samazināt skaidras naudas izmantošanas biežumu, daudzi sāka dot priekšroku bezkontakta norēķinu iespējai, norāda "Mastercard".

"Mēs redzam, ka klientu pieprasījums pēc bezkontakta maksājumu iespējām būtiski pieaug, tāpēc ir prieks kopā ar "Google" un "Mastercard" turpmāk piedāvāt mūsu klientiem Latvijā vienu no populārākajiem starptautiskajiem maksājumu risinājumiem – "Google Pay"," saka "Swedbank" Klientu servisa pārvaldes vadītājs Vadims Frolovs.

Savukārt "Revolut" klientiem "Google Pay" pakalpojums būs pieejams gan "Visa", gan "Mastercard" lietotājiem. "Revolut" Karšu maksājumu nodaļas vadītājs Džeims Karpenters norāda, ka uzņēmuma klienti attālinās no maksājumu veikšanas skaidrā naudā, it īpaši temps ir palielinājies kopš gada sākuma. "Google Pay" ieviešana Latvijā ir pozitīvs solis. Šis rīks ļauj veikt maksājumus ātri, ērti un droši."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!