Ceturtdien Latvijā darbību sāks viena no lielākajām Lietuvas bankām "Snoras Banka", kurai ir vairāk nekā 18 gadus liela pieredze, tomēr eksperti un Latvijā jau pašlaik strādājošās bankas uzskata, ka lielu ietekmi uz banku sektoru Latvijā tas neatstās.

Konkurenti gan patlaban nesatraucas par lietuviešu ienākšanu banku tirgū un, kā uzsver "Nordea" pārstāve Dagnija Stuķēna, šīs bankas darbībā un stratēģijā "Snoras Banka" ienākšana neko nemainīs. Arī "SEB Banka" pārstāve Agnese Strazda akcentē, ka patlaban nav skaidrs, kāda būs "Snoras Banka" stratēģija - uz kādiem klientiem tā orientēsies un kāda veida segmentus tā aizņems - tomēr banku tirgus jau tagad ir diezgan pārblīvēts un tas ienācējiem būs jāņem vērā.

Savukārt Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Teodors Tverijons biznesa portālam "Nozare" norādījis, ka lielu ietekmi "Snoras" ienākšana tirgū uz banku sektoru neradīs. Taču daudz kas būt atkarīgs no "Snoras" stratēģiskajiem mērķiem. "Iespējas izvērst savu darbību Latvijā ir visiem, un tirgus sastāvs nepārtraukti mainās, tāpēc viss ir atkarīgs no "Snoras" plāniem, spēkiem un jaudas, ņemot vērā, ka tai būs jākonkurē ar bankām, kas jau ilgus gadus strādā Latvijā," teicis Tverijons.

"Snoras Banka" prezidents Raimonds Baranausks norāda, ka "Snoras" plāno atvērt pirmo klientu apkalpošanas centru un uzsākt aktīvu darbību Latvijā. "Plānojam būt aktīvi tirgus dalībnieki un piedāvāt mūsdienīgus banku pakalpojumu risinājumus," paudis baņķieris.

Savu pirmo klientu apkalpošanas centru "Snoras Banka" atvērs ceturtdien, kad kredītiestāde, kurai Lietuvā ir vairāk nekā miljons klientu, savu darbu sāks arī Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!