Foto: Pixabay
Latvijas tirgū ir ienākusi Lielbritānijā un Lietuvā bāzētā starptautisko maksājumu platforma "ArcaPay", kas konkurēs ar bankām valūtas konvertācijas un starptautisko maksājumu segmentā.

Uzņēmuma galvenā mērķauditorija ir vietējie mazie un vidējie uzņēmumi, kam ir tirdzniecības partneri ārpus eirozonas. "ArcaPay" specializējas starptautisku pārrobežu maksājumu, valūtas maiņas un valūtas riska pārvaldības risinājumos. Platformas pakalpojumi ir izstrādāti un pielāgoti importējošiem un eksportējošiem uzņēmumiem, kuriem ir regulāri darījumi ārvalstu valūtās, piemēram, maksājot piegādātājiem ārvalstīs. Darbu Latvijā ir uzsākuši pirmie "ArcaPay" reģionālie pārstāvji, kā arī ir izstrādāta mājas lapa latviešu valodā.

"Ņemot vērā "ArcaPay" straujo attīstību Lietuvā, darbības paplašināšana Latvijas tirgū ir loģisks uzņēmuma tālākas izaugsmes solis, jo starptautisko maksājumu niša Latvijā šobrīd šķiet visai mazattīstīta," teic "ArcaPay" dibinātājs un bijušais Rīgas Ekonomikas augstskolas absolvents Marus Bausis (Marius Bausys).

Viņš norāda, ka, salīdzinot, piemēram, ar Lielbritāniju un citiem attīstītajiem tirgiem, uzņēmumi Baltijas valstīs ir salīdzinoši pasīvāki, pārvaldot savu darījumu riskus ārvalstu valūtās. Atšķirībā no lielajām kompānijām, vietējie mazie un vidējie uzņēmumi neiedziļinās risku pārvaldībā un visbiežāk vienkārši paši uzņemas visus darījumu riskus.

"ArcaPay" ir dibināta 2011. gadā Londonā, Lielbritānijā. Maksājumu iestādes licenci uzņēmumam ir izsniegusi gan Lielbritānijas Finanšu uzraudzības iestāde, gan Lietuvas Banka. "ArcaPay" apkalpo vairāk nekā 800 biznesa klientus vairāk nekā 20 valstīs un piedāvā viņiem maksājumus vairāk nekā 30 valūtās uz vairāk nekā 100 saņēmējvalstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!