Foto: Latvijas Banka

Ceturtdien, 7. novembrī, Latvijas Banka (LB) izlaidīs sudraba kolekcijas monētu "Brīvības cīņas (1918–1920)", kas veltīta Latvijas Neatkarības karam un visiem, kas palīdzēja izcīnīt neatkarību un turēt godā brīvību, portālu "Delfi" informēja LB.

Kolekcijas monētas grafiskā dizaina un plastiskā veidojuma autors ir mākslinieks Andris Vārpa. Monētas priekšpusē kubisma manierē stilizēti atveidots cīnītāju gājiens un karavīra atvadas no līgavas. Monētas aizmugurē redzams sarkanbaltsarkanais Latvijas karogs, tam abās pusēs – pārrauti ierakumu nožogojumi. Monēta veidota no sudraba, Latvijas karoga attēlošanai izmantojot divu krāsu uzdruku.

Jauno monētu no 7. novembra pulksten 8.30 varēs iegādāties Latvijas Bankas kolekcijas monētu un citu numismātikas produktu iegādes vietnē e-monetas.lv un Latvijas Bankas kasēs K. Valdemāra ielā 1B, Rīgā, un Teātra ielā 3, Liepājā.

Monētas cena Latvijas Bankas kasēs un vietnē e-monetas.lv – 50.00 eiro. Iegādes limits vienai personai ir divas monētas. Monētas maksimālā tirāža ir 4000 eksemplāri, bet pašlaik izgatavoti un tirdzniecībā nonāks 3000 eksemplāri, norāda LB.

Monēta izgatavota UAB "Lietuvos monetų kalykla" Lietuvā.

Kolekcijas monēta "Brīvības cīņas (1918–1920)" ir likumīgs maksāšanas līdzeklis Latvijas Republikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!