Foto: DELFI

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) aicina tos likvidējamās AS "Latvijas Krājbanka" noguldītājus, kuri 2014. gada jūnijā nebija sasnieguši 18 gadu vecumu un kuriem bija tiesības saņemt "Latvijas Krājbanka" garantēto atlīdzību, pieteikties atlīdzībai.

Nepilngadīgie noguldītāji vai to likumiskie pārstāvji garantēto atlīdzību var saņemt, vēršoties akciju sabiedrībā "Citadele banka".

Saskaņā ar šā gada 27. maijā pieņemtajiem grozījumiem Noguldījumu garantiju likumā tie LAS "Latvijas Krājbanka" noguldītāji, kuri 2014. gada jūnijā bija nepilngadīgi, var saņemt garantēto atlīdzību līdz 2029. gada 31. decembrim. Tie noguldītāji, kuri nepieteiksies garantētajai atlīdzībai līdz noteiktajam termiņam, zaudēs prasījuma tiesības pret noguldījumu garantiju fondu par garantētās atlīdzības izmaksu.

Garantēta atlīdzība nepilngadīgajam var tikt izmaksāta trīs veidos:

1. Pats nepilngadīgais noguldītājs, sasniedzot 18 gadus, var vērsties akciju sabiedrībā "Citadele banka", uzrādot personas apliecinošu dokumentu, un saņemt garantēto atlīdzību.

2. Nepilngadīgā vecāks vai aizbildnis var iesniegt akciju sabiedrībai "Citadele banka" pieteikumu pārskaitīt garantēto atlīdzību uz nepilngadīgā noguldītāja kontu citā bankā. Noguldījuma izmantošanas nosacījumiem ir jābūt līdzīgiem tiem, kādus kontā esošo līdzekļu izmantošanai bija noteikusi "Latvijas Krājbanka". Šajā gadījumā ir nepieciešams uzrādīt līgumu ar citu kredītiestādi par konta atvēršanu, lai varētu pārliecināties par atvērtā konta atbilstību likumā noteiktajam.

3. Garantētā atlīdzība ar pārskaitījumu uz citas personas kontu var tikt veikta, ja ir atbilstošs bāriņtiesas lēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!