Foto: DELFI

Likvidējamās AS "Latvijas Krājbankas" centrālās ēkas Jāņa Daliņa ielā 15 pirmās divas izsoles nav vainagojušās ar ēkas pārdošanu, līdz ar to process turpināsies brīvās pārdošanas formā, informēja pārdošanas organizatora - nekustamo īpašumu konsultāciju kompānijas "Colliers International" pārstāve Kristīne Spundiņa.

Ēku nav izdevies pārdot ne pirmajā izsolē, kas bija paredzēta 28.aprīlī, ne arī otrajā izsolē, kas bija paredzēta šodien. Abās izsolēs ēkas sākumcena bija 11,5 miljoni eiro.

Investori, kas ir ieinteresēti bijušās "Latvijas Krājbankas" centrālās ēkas iegādē, tagad varēs piedalīties brīvās pārdošanas procesā un iesniegt savus cenu piedāvājumus, kas tiks izvērtēti saskaņā ar augstāko cenu eiro valūtā.

Cenu piedāvājumus iespējams iesniegt, sākot no 2014.gada 27.maija līdz 10.jūlijam. Visi piedāvājumi tiks nosūtīt uz izskatīšanu 2014.gada 11.jūlijā, informēja Spundiņa.

Saņemt visu nepieciešamo informāciju pretendenti varēs, sazinoties ar brīvās pārdošanas rīkotāju "Colliers International".

Jau ziņots, ka "Colliers International" paredzējis rīkot divas izsoles Lietuvas bankai "Snoras" piederošiem īpašumiem Rīgā. Pirmo bija paredzēts izsolīt bijušo likvidējamās "Latvijas Krājbankas" centrālo ēku Jāņa Daliņa ielā, tad sekos vēsturiskā ēka Pils ielā 23, Doma laukumā.

"A klases biroju ēka Daliņa ielā 15 ir ļoti labā stāvoklī un atrodas rajonā, kas strauji attīstās un jau kļūst par Rīgas biznesa centru. Šī ēka var būt interesanta gan investoriem, kas vēlāk plāno ēku iznomāt dažādiem nomniekiem, gan arī iestādēm, kuras meklē telpas, lai iegādātos savām biznesa vajadzībām. Lai turpinātu izmantot šo ēku biroju vajadzībām, būs vajadzīgas nelielas investīcijas, bet vidējais nomas maksas līmenis šādiem birojiem var sasniegt 12-14 eiro par kvadrātmetru mēnesī. Pozitīvi vērtējam arī ēkas ekspluatācijas izmaksas, kas ir ļoti konkurētspējīgas," iepriekš norādīja "Colliers International" vadītājs Latvijā Deniss Kairāns.

Otra ēka atrodas prestižā vietā, Doma laukumā, Pils ielā 23. "Šis ir multifunkcionāls objekts ar unikālu izvietojumu, kuru jaunais īpašnieks var saglabāt kā biroju ēku vai arī mainīt funkciju un pielāgot viesnīcu biznesam," norāda Kairāns.

Šī objekta mutiskā izsole gaidāma 2014.gada 2.jūnijā, un sākumcena ir septiņi miljoni eiro.

Kā ziņots, 2011.gada nogalē "Krājbankā" tika konstatēts ap 100 miljonu latu (aptuveni 142 miljonu eiro) līdzekļu iztrūkums, bet jau tā paša gada 23.decembrī Rīgas apgabaltiesa "Krājbanku" pasludināja par maksātnespējīgu. Ņemot vērā līdzekļu iztrūkumu, FKTK padome nolēma apturēt visu "Krājbankas" finanšu pakalpojumu sniegšanu.

Ziņots arī, ka, bažījoties par "Snoras" stāvokli, 2011.gada 16.novembrī Lietuvas valdība nacionalizēja bankas akcijas, bet 24.novembrī Lietuvas Bankas valde paziņoja, ka nolēmusi banku likvidēt. Vēlāk tika ierosināta bankas bankrota lieta. Aplēsts, ka tās aktīvi bijuši vairākus miljardus litu mazāki par saistībām.

Lietuvas pilsonis Baranausks vadīja "Snoras" valdi, bet Krievijas pilsonis Vladimirs Antonovs - uzraudzības padomi. Viņiem piederēja attiecīgi 25,31% un 68,1% bankas akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!