Foto: Publicitātes foto
Latvijas uzņēmums 'LINEN', kas nodrošina klientu vajadzībām pielāgotas agroproduktu tirdzniecības ķēdes un daudzu gadu garumā izveidojis stabilu biznesu ne vien Eiropā, bet arī Āzijā, Āfrikā un Dienvidamerikā, un šobrīd darbojas 54 pasaules valstīs, debitējis kapitāla tirgū, emitējot obligācijas 2 miljonu eiro vērtībā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Nodrošinātās obligācijas ar dzēšanas termiņu divi gadi piedāvātas gan privātajiem, gan institucionālajiem investoriem slēgta piedāvājuma veidā. Obligācijas plānots iekļaut “Nasdaq Riga” alternatīvajā tirgū “First North” nākamā gada pirmajā pusē. Obligāciju emisijas rezultātā piesaistītie līdzekļi tiks izlietoti apgrozāmo līdzekļu finansēšanai, uzņēmuma attīstībai un pozīciju nostiprināšanai tirgū Eiropas un Āzijas reģionos.

"LINEN" pamatdarbība ir agroproduktu – lopbarības, mājdzīvnieku barības, biodegvielas, kosmētikas un mēslojumu - sastāvdaļu tirdzniecības globālā mērogā.

Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 28 miljoni eiro, kas ir par 55% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt LINEN grupas, kurā ietilpst 14 uzņēmumi visā pasaulē, apgrozījums pērn veidoja 45 miljonus eiro, kuru šogad uzņēmumu grupa plāno teju dubultot, sasniedzot 60-70 miljonu eiro apgrozījumu.

“Uzņēmuma izaugsmes pamatā ir gan veiksmīgs biznesa modelis, gan risku diversifikācija un labvēlīgi tirgus apstākļi. Piemēram, mūsu produkti un pareizi izvēlētie noietu tirgi spēj aizvietot arī daudzus tos produktus, kas līdz šim tika eksportēti no Ukrainas un Krievijas. Vienlaikus, attīstību veicina arī fakts, ka pārtikas nozare ir viena no retajām, kurā patēriņš nemitīgi pieaug, saka saka uzņēmuma dibinātājs un īpašnieks Jānis Kuļikovskis, skaidrojot, ka uzņēmums var lepoties ar piegādes ķēdēm tradicionāli līdz šim mazāk apgūtos tirgos.

"Obligāciju emisija organizēta sadarbībā ar “Signet Bank” AS – banku, kas sniedz atbalstu Baltijas vadošajiem uzņēmumiem līdzekļu piesaistē kapitāla tirgū. “Apsveicam uzņēmumu ar veiksmīgo debiju obligāciju tirgū un ceram, ka piesaistītais papildus finansējums sniegs uzņēmumam iespēju veiksmīgi tālāk mērogot savu biznesu un realizēt savus izaugsmes plānus! Investoru interese par šo obligāciju emisiju bija augsta, un mums ir prieks par vietējo investoru vēlmi atbalstīt ambiciozu Latvijas uzņēmumu izaugsmes plānus,” stāsta “Signet Bank” Investīciju pārvaldes vadītāja Kristiāna Janvare.

Pērn lielākos ieņēmumus uzņēmums guvis no lopbarības sastāvdaļu vairumtirdzniecības, taču vairākkārt pieauguši ieņēmumi arī no gatavās produkcijas vairumtirdzniecības un starpniecības pakalpojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!