Foto: F64
Trešdien līdz aptuveni plkst.18 no "Latvijas Krājbankas" bankomātiem izņemts nedaudz vairāk par diviem miljoniem latu, sacīja "Latvijas Krājbankas" pārstāve Dace Dūze.

"Izņemtā summa nepārsniedz bankas iepriekš prognozēto," sacīja Dūze.

LTV, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēstīja, ka bankas kontos pašlaik esot 80 miljoni latu.

Līdz šim "Latvijas Krājbankas" bankomātos trešdien veikti 47 000 transakciju.

"Iepriekš, kad "Krājbankas" bankomātus varēja izmantot arī citu Latvijas banku klienti, dienā vidēji notika ap 300 000 transakciju," sacīja Dūze.

Trešdienas naudas krājumi izbeigušies mazāk nekā desmit no 200 "Latvijas Krājbankas" bankomātiem. Nauda bankomātos tikusi operatīvi papildināta.

Jau ziņots, ka no trešdienas "Latvijas Krājbankas" bankomātos fiziskas un juridiskas personas varēs izņemt pa 50 latiem katru dienu līdz nākamajiem rīkojumiem, informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja Irēna Krūmane.

Tālāki FKTK rīkojumi varētu sekot pēc divām līdz trim dienām. Tas gan būšot atkarīgs no Lietuvas valdības lēmumiem - ja Lietuvas valdība pieņems lēmumu palielināt kapitālu arī "Latvijas Krājbankā", tad banka varēs atgriezties pie normālas darbības, norādīja Krūmane.

No trešdienas "Latvijas Krājbankas" klientiem ir pieejamas izmaksas no "Latvijas Krājbankas" bankomātiem ar "Latvijas Krājbankas" emitētām debetkartēm, kuras piesaistītas fizisko personu norēķinu kontiem, pavēstīja bankas prezidenta padomniece Dūze.

Savukārt no ceturtdienas, 24.novembra, ikdienas režīmā darbosies arī "Latvijas Krājbankas" klientu apkalpošanas centri, un arī tajos klientiem būs pieejams pakalpojums - naudas līdzekļu izmaksa noteiktā limita apmērā.

Kā ziņots, Latvijas valdība gaidīs Lietuvas lēmumus par "Snoras" bankas nākotni un tikai tad lems par tālāku rīcību ar AS "Latvijas Krājbanka", žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Politiķis apliecināja, ka tālākie lēmumi būs saistīti ar "Latvijas Krājbankas" mātesbankas "Snoras" situāciju Lietuvā un kaimiņvalsts lēmumiem glābt vai neglābt "Snoras" banku. Dombrovskis jau sazinājies ar Lietuvas premjeru Andrjusu Kubiļu, kurš apliecinājis, ka Lietuvas valdības lēmums varētu būt gaidāms tuvākajā laikā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 21.novembrī nolēma apturēt visu "Latvijas Krājbankas" finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā konstatēts līdzekļu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!