Foto: DELFI

Gada laikā likvidējamās AS "Latvijas Krājbanka" darbinieku skaits samazināts no 31 līdz septiņiem, teikts bankas administratora "KPMG Baltics" pārskatā kreditoriem par periodu no 2015. gada 23. decembra līdz 2016. gada 22. decembrim.

2015. gada 22. decembrī bankā bija 31 darbinieks, tajā skaitā divas personas bērna kopšanas atvaļinājumā. Pērn darbinieku skaits samazināts, un pašlaik darba līgumiskajās attiecībās ar banku ir septiņi darbinieki, tajā skaitā viena persona, kura atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, un divas personas, kuras nodarbinātas uz uzņēmuma līguma pamata. Banka noslēgusi divus uzņēmuma līgumus ar fiziskām personām par ārpakalpojumu sniegšanu informācijas tehnoloģiju un dokumentu arhivēšanas jomās.

Pēc darba attiecību pārtraukšanas visi darbinieki saņēma kompensāciju saskaņā ar likumu un pret banku vai administratoru nav izvirzītas nekādas bijušo darbinieku prasības.

Patlaban bankas darbība tiek organizēta divās struktūrvienībās: Administratīvā daļa un Tiesvedību daļa.

Turpmāko darbinieku skaita samazināšanu 2017. gadā ietekmēs bankas darbības tālāka sašaurināšana, meitassabiedrību likvidācijas procesu pabeigšana un kredītu atgūšanas un tiesvedību procesu gaita.

Kā ziņots, 2011. gada decembrī Rīgas apgabaltiesa "Latvijas Krājbanku" pasludināja par maksātnespējīgu, par tās maksātnespējas administratoru tika apstiprināts "KPMG Baltics". 2012. gada maijā Rīgas apgabaltiesa nolēma sākt "Latvijas Krājbankas" bankrotu, pēc tam Finanšu un kapitāla tirgus komisija anulēja bankas darbības licenci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!