Foto: Pixabay

No 29. oktobra "Luminor" bankas klientiem ir pieejams jauns un drošs norēķinu veids par pirkumiem – Google Pay. Tas ļauj "Android" telefonu lietotājiem veikt drošus, ātrus un ērtus pirkumus veikalos un tīmeklī.

"Google Pay" ir viens no populārākajiem digitālajiem makiem pasaulē, kuru lietojot nav nepieciešams izmantot bankas karti.

“Bezkontakta maksājumu īpatsvars pēdējos gados ir krasi pieaudzis. Latvijā aptuveni puse no visiem karšu maksājumiem tiek veikta bezkontakta veidā, un vēl biežāk šādi maksājumi tiek veikti ārzemēs. Tāpēc ir svarīgi piedāvāt bankas klientiem mūsdienīgus un arī drošus maksājumu risinājumus,” saka Vivita Tropa, "Luminor" karšu produktu vadītāja, piebilstot, ka "Luminor" klienti ļoti gaidīja šo pakalpojumu.

Lai sāktu izmantot "Google Pay", ir jālejupielādē lietotne no "Google Play" veikala un jāpievieno tai sava "Luminor" karte. Kad karte ar bezkontakta maksājumu funkciju ir iekļauta pakalpojumā "Google Pay", lietotājs var norēķināties ar savu tālruni bezkontakta veidā jebkurā vietā, kur tiek pieņemti bezkontakta maksājumi, piemēram, veikalā, sabiedriskajā transportā, kā arī veikt tiešsaistes maksājumus internetā un tālruņa lietojumprogrammās. Lai samaksātu par pirkumu, izmantojot "Google Pay", jāvirza viedtālrunis virs termināļa, līdzīgi kā bezkontakta maksājumu karte.

Ieteikumi "Google Pay" lietotājam

1. Neļauj citiem bez uzraudzības izmantot savu tālruni.
2. Tālruņa sākumekrāna bloķēšanai izmanto drošu paroli, figūru, sejas atpazīšanu vai pirksta nospiedumu.
3. Regulāri atjaunini tālruņa operētājsistēmu.
4. Izmanto tikai drošu iepirkšanos un pirms lietojumprogrammas lejupielādes vienmēr izlasi citu lietotāju atsauksmes.
5. Tālruņa pazaudēšanas gadījumā sazinies ar Luminor Klientu apkalpošanas centru un lūdz, lai tava karte tiek bloķēta Google Pay izmantošanai.

"Luminor" ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs ar aptuveni 870 tūkstošiem klientu, 2300 darbiniekiem, kā arī 14,9 % tirgus daļu noguldījumos un 16,9 % tirgus daļu kreditēšanā 2021. gada marta beigās. "Luminor" pašu kapitāls veido 1,7 miljardus eiro, pirmā līmeņa pamata kapitāla rādītājam (CET1) sasniedzot 23,4 %.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!