Foto: Shutterstock

AS "Luminor Bank" ir parakstījusi vienošanos par e-komercijas maksājumu pakalpojumu sniedzēja "Maksekeskus" (MKK) 99% akciju iegādi no "Omniva", "Inbank" un "Olsson&Nielsen Nordic".

MKK nodrošina e-tirgotājiem un to klientiem maksājumu risinājumus un ar e-komerciju saistītus pakalpojumus Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Somijā.

Uzņēmuma izpilddirektora Lukasa Arta vadībā uzņēmums pēdējos gados ir sasniedzis ievērojamu izaugsmi, un šobrīd tā pakalpojumus izmanto aptuveni 3000 aktīvi tirgotāji Baltijā. Lukas Arts turpmāk saglabās 1% uzņēmuma akciju.

Darījuma vērtība netiek atklāta.

"Inbank" un "Olsson&Nielsen Nordic" nodibināja uzņēmumu "Maksekeskus" 2012. gadā Igaunijā, kur šobrīd tas ir tirgus līderis e-komercijas pakalpojumu jomā. Sadarbība ar "Luminor" ļaus uzņēmumam ievērojami paplašināt tā attīstību ārpus Igaunijas, jo īpaši pateicoties "Luminor" tīklam un klientiem Latvijā, Lietuvā.

Lukass Arts turpinās pildīt izpilddirektora amatu un vadīt MKK nākamajā attīstības posmā "Luminor" pārvaldībā.

Šim darījumam ir jāsaņem Igaunijas Finanšu uzraudzības iestādes un Igaunijas Konkurences institūcijas apstiprinājumi. Paredzams, ka darījums tiks noslēgts tuvāko mēnešu laikā.

Nils Melngailis, "Luminor Holding" un "Luminor Bank" padomju priekšsēdētājs, norāda: "Darījums ir svarīgs pavērsiens mūsu grupai. MKK ir pirmais "Luminor" uzņēmuma iegādes darījums, kas atbilst mūsu stratēģijai nodrošināt turpmāku izaugsmi un paplašināt mūsu produktu un klientu apkalpošanas iespējas. Apvienojot mūsu zināšanas un pieredzi mazo un vidējo uzņēmumu sektorā, klientiem būs iespēja saņemt lielākus ieguvumus no mūsu sniegtajiem finanšu pakalpojumiem."

"Mūsu darbība Baltijas mērogā palīdzēs paātrināt MKK paplašināšanos Latvijā un Lietuvā, un iegādes darījums nostiprinās mūsu klātbūtni mazo, vidējo uzņēmumu segmentā Igaunijā," piebilst "Luminor" valdes priekšsēdētājs Peters Boseks.

"Omniva" valdes priekšsēdētājs Marts Megi norāda, ka "Maksekeskus" akciju pārdošana dos iespēju koncentrēties uz savu pamatdarbību, t.i., e-komercijas loģistikas atbalstīšanu, kā arī uz šķirošanas iespēju uzlabošanu un pakomātu tīkla paplašināšanu.

"Deloitte" darījumā darbojās kā "Luminor" finanšu, nodokļu un IT konsultants, savukārt "Oaklins" bija bankas investīciju konsultants, bet "Sorainen" - juridiskais konsultants. Akciju pārdevēju un "Maksekeskus" finanšu konsultants bija "Superia", bet juridiskais konsultants - "Cobalt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!