Foto: Pixabay

"Luminor banka" piešķīrusi finansējumu 644 tūkstošu eiro apmērā uzņēmumu apvienībai, kas nodarbojas ar santehnikas un apkures sistēmu mazumtirdzniecību un vairumtirdzniecību. Aizdevums piešķirts ēkas iegādei Teikā, Rīgā, kas tiks izmantota biroja, noliktavas un veikala vajadzībām, informē banka.

Lai iegādātos ēku biznesa tālākai attīstībai, darījumā apvienojušies četri uzņēmumi: SIA "Centrometal" – industriālo un privāto apkures iekārtu un sistēmu pārstāvis Latvijā; santehnikas un apkures preču mazumtirgotājs SIA "Prosale", kam pieder 6 veikali Latvijas reģionos (Rīgā, Cēsīs, Rēzeknē, Saldū, Liepājā un Jēkabpilī); SIA "Katlumāja" – katlumāju plānošanas, projektēšanas un montāžas darbu veicējs; kā arī SIA "Luna Real Estate", kas nodarbojas ar nekustamo īpašumu pirkšanu un pārdošanu.

"Grupas galvenais darbības veids ir santehnikas tirdzniecība un apkures sistēmu plānošana, projektēšana, montāža, kas šobrīd augsto enerģijas cenu dēļ ir ļoti aktuāla un ļoti pieprasīta, īpaši gāzes katlu nomaiņa. Piešķirtais finansējums ēkas iegādei sniegs iespēju turpināt attīstīties un sniegt pakalpojumus atbildot uz augošo pieprasījumu un apkalpojot vairāk uzņēmumu un privātpersonu, kuras vēlas ieviest ekonomiski izdevīgu apkures sistēmu risinājumu," teic "Luminor" Korporatīvā departamenta vadītāja Ilze Zoltnere.

"Darbojoties kopā un apvienojot resursus, ir vienkāršāk piesaistīt attīstībai nepieciešamo finansējumu un sasniegt augstākus biznesa rezultātus. Katrs no apvienības uzņēmumiem darbojas savā jomā, taču visi esam saistīti – viens nodarbojas ar santehnikas un apkures sistēmu importu un servisa nodrošināšanu, citi nodrošina kvalificētu iekārtu uzstādīšanu un pēcpārdošanas apkalpošanu, sniedz mazumtirdzniecības pakalpojumus un uztur nekustamos īpašumus. Piešķirto bankas kredītu izmantos visi apvienības uzņēmumi, lai palielinātu ietekmi apkures iekārtu tirgū un uzlabotu klientu servisu," skaidro uzņēmumu apvienības pārstāvis un līdzīpašnieks Sigurds Zuntners.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!