Foto: Paula Čurkste/LETA

"Luminor" banka ir parakstījusi piecu gadu sadarbības līgumu ar maksājumu un darījumu pakalpojumu jomā strādājošo "Worldline". Sadarbības ietvaros plānots uzlabot pašreizējo "Luminor" bankomātu tīklu visā Baltijā, padarot to draudzīgāku un mūsdienīgāku bankas klientiem.

Pašlaik "Luminor" bankomātu tīkls tiek pārvaldīts atsevišķi katrā no Baltijas valstīm. Latvijā "Luminor" bankai ir 175 bankomāti, no kuriem daļa ir bankai piederoši bankomāti, bet daļu apkalpo sadarbības partneri. Tīkla apvienošanas rezultātā bankomātu pārvaldība kļūs efektīvāka, nodrošinot konsekventu funkcionalitāti un bankas klientu apkalpošanu visās Baltijas valstīs, informē kredītiestāde.

Maija beigās sadarbības ietvaros "Worldline" sāks pārraudzīt Lietuvā esošo "Luminor" bankomātu sistēmu un līdz septembrim pāreja tiks pabeigta visā Baltijā. Savukārt vasarā tiek plānota vecāko bankomātu atjaunināšana un nomaiņa uz mūsdienīgākiem.

"Esam apņēmības pilni turpināt ieviest jauninājumus un veicināt pāreju no skaidras naudas uz bezkontakta darījumiem, kā arī iespējot drošu piekļuvi bez maksājumu kartes," komentē "Worldline" Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģiona Finanšu pakalpojumu vadītāja Zanda Brivule-Jansone.

"Luminor" ir viens no lielākajiem finanšu pakalpojumu sniedzējiem Baltijas valstīs ar aptuveni 870 tūkstošiem klientu, 2300 darbiniekiem, kā arī 14,9 % tirgus daļu noguldījumos un 16,9 % tirgus daļu kreditēšanā 2021. gada marta beigās, liecina kredītiestādes sniegtā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!