Foto: Publicitātes attēli

Ņemot vērā situāciju ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību, 31. martā "Luminor" ikgadējā akcionāru kopsapulcē tika pieņemts lēmums neizmaksāt dividendes par 2019. gadu, portālu "Delfi" informēja bankas pārstāve Inese Kronberga.

Bankas padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis norādīja, ka padome pieņēmusi lēmumu neveikt dividenžu izmaksu par 2019. gadu saistībā ar Covid-19 izplatību. "Banka gadu noslēdza ar stabiliem rezultātiem un ievērojami uzlabotu finanšu pozīciju, un mēs vēlamies to izmantot, lai atbalstītu klientus pašreizējā situācijā. Turpināsim sniegt bankas pakalpojumus un nepieciešamo finansējumu esošajiem, kā arī jaunajiem klientiem," pauda Melngailis.

"Luminor" akcentē, ka, noslēdzot 2019. gadu, ir ievērojami uzlabota bankas finansēšanas struktūra, samazinot kredītu un noguldījumu proporciju līdz 99,9% no 126,5% 2018. gadā, savukārt noguldījumu portfelis pieauga par 12,9%.

"Intensīvs darbs pie aktīvu kvalitātes ļāvis sasniegt ienākumus nenesošo aizdevumu portfeļa samazinājumu par 37%, bet pārvaldīto pensiju aktīvi pieauguši par 20%. Bankas peļņa 2019. gadā ir 54 miljoni eiro, ko ietekmējuši ievērojamie, ar grupas transformāciju saistītie ieguldījumi un vienreizējas izmaksas, kā arī neto aizdevumu samazinājums, koncentrējoties uz finanšu struktūras sabalansēšanu un kredītportfeļu pārskatīšanu," teikts bankas paziņojumā medijiem.

"Luminor" ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs ar 940 tūkstošiem klientu, 2500 darbiniekiem un 16,6% tirgus daļu noguldījumos un 18,7% tirgus daļu kreditēšanā 2019. gada beigās. Bankas pašu kapitāls veido 1,6 miljardus eiro, pirmā līmeņa pamata kapitāla rādītājam (CET1) sasniedzot 19,7%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!