Foto: Paula Čurkste/LETA

Baltijas valstīs trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs "Luminor" parakstījis līgumu par nepilnu 40 miljonu eiro vērtā "Danske Bank" korporatīvo klientu aizdevumu portfeļa Lietuvā iegādi, otrdien informēja banka.

Šī gada sākumā "Luminor" jau vienojās par "Danske Bank" korporatīvo klientu kredīta un līzinga portfeļa Latvijā 35 miljonu eiro apmērā pārņemšanu.

"Tas, ka pārņemam šo augstas kvalitātes klientu korporatīvi aizdevumu portfeli, ir nozīmīgs solis mūsu izaugsmes ceļā un stiprina mūsu apņēmību atbalstīt vietējos uzņēmumus Baltijas valstīs," komentēja "Luminor" korporatīvo bankas pakalpojumu Lietuvā vadītājs Jons Urbons.

Dānijas "Danske Bank" Baltijas valstīs vairs nesniedz bankas pakalpojumus, tomēr Lietuvā joprojām darbojas tās globālais tehnoloģiju un pakalpojumu centrs.

Jau ziņots, ka 2020. gada 23. martā "Danske Bank" filiāle Latvijā tika likvidēta. 2019. gada februārī banka paziņoja par lēmumu izbeigt bankas darbību Baltijas valstīs un Krievijā. Dažas stundas pirms šī paziņojuma Igaunijas finanšu uzraudzības dienests noteica aizliegumu "Danske Bank" darbībai Igaunijā.

Tāpat vēstīts, ka 2017. gada oktobrī Baltijas valstīs darbu sāka "Nordea Bank" un DNB apvienotā banka "Luminor Bank", savukārt 2019.gada janvāra sākumā tika pabeigta Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" pārrobežu apvienošana, bankai turpinot darbību ar centrālo biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā. Bankas stratēģiskais investors ir ASV investīciju kompānija "Blackstone".

Šogad janvārī-septembrī "Luminor" tīrā peļņa sasniedza 54,1 miljonu eiro, kas ir gandrīz četras reizes vairāk nekā pagājušā gada pirmajos deviņos mēnešos. Ieņēmumi gada pirmajos deviņos mēnešos salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn sarukuši par 3,3% un bija 237,7 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!