Foto: LETA

'Luminor' banka piešķīrusi finansējumu investīciju fondam 'Titanium Baltic Real Estate', kas Rīgā iegādājies tirdzniecības centru 'Ozols'. Šis ir pirmais investīciju fonda darījums Latvijā. Darījuma summa pārsniedza 40 miljonus eiro.

Tirdzniecības centra "Ozols" galvenie ilgtermiņa nomnieki ir saimniecības un interjera preču veikals "Kesko Senukai" un pārtikas veikals Rimi, kā arī vairāki mazāki nomnieki, tostarp ātrās ēdināšanas restorāns "Hesburger", "BENU aptieka" u.c. Komercīpašums ir nodots ekspluatācijā 2019. gadā, un tā iznomājamā platība ir aptuveni 27000 kvadrātmetri. Īpašumam ir piešķirts BREEM In-Use “Very Good” atzinuma sertifikāts.

“Tirdzniecības centrs "Ozols" ir labi zināma rīdzinieku iepirkšanās vieta ar stratēģiski izdevīgu novietojumu pie Dienvidu tilta. Finansējot šī komercīpašuma iegādi, Latvijas nekustamo īpašumu tirgū esam palīdzējuši ienākt jaunam kvalitatīvam ārvalstu investoram. Novērtējam Fonda stratēģisko pieeju veicot investīcijas ilgtspējīgos komercīpašumos, kas viennozīmīgi sakrīt ar Bankas korporatīvās sociālās atbildības politiku. Vēl viena spēcīga investora ienākšana Latvijas komercīpašumu tirgū sniegs būtisku pienesums gan industrijai, gan Latvijas ekonomikai kopumā” saka "Luminor" nekustamo īpašumu finansēšanas eksperts Uģis Počs.

“Esam ļoti gandarīti par mūsu fonda pirmo ieguldījumu Latvijā. Tirdzniecības centra "Ozols" iegāde ir lielisks piemērs "Titanium Baltia" investīcijām nekustamajā īpašumā Baltijas valstīs. Perspektīva komercīpašuma iegāde ar spēcīgiem nomniekiem un ilgtermiņa nomas līgumiem nodrošina labu pamatu fonda tālākai darbībai un mērķim kļūt par vienu no nozīmīgākajiem nekustamā īpašuma investoriem Baltijā,” saka "Titanium Baltic Real Estate" izpilddirektors Tommi Santanens.

Līdz šim tirdzniecības centrs "Ozols" piederēja Lietuvas nekustamo īpašumu uzņēmumam "KS Holding".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!