Foto: Publicitātes attēli

"Luminor" banka piešķīrusi aizdevumu 2,3 miljonu eiro apmērā uzņēmumam SIA "Belss", kas nodarbojas ar telekomunikāciju objektu projektēšanu un uzstādīšanu. Piešķirtais finansējums tiks izmantots NATO mobilās nometnes izveidei, portālu "Delfi" informēja bankā.

SIA "Belss" ir plaša profila uzņēmums, kas nodarbojas ar radiosakaru iekārtu tirdzniecību un montāžu, telekomunikāciju ierīkošanu, kā arī būvprojektēšanu un inženiertīklu būvniecību. Uzņēmuma paveikto darbu vidū ir tādi projekti kā radiostaciju un sakaru iekārtu piegāde Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, NATO bataljona kaujas grupas izvietojuma ēkas projektēšana un būvniecība, NATO pārvietojamās nometnes iekārtu un aprīkojuma piegāde un citi.

Jaunākā NATO pasūtījuma izpildei nepieciešamā kopējā aizdevuma summa ir 2,3 miljoni eiro, un daļa no tā piešķirta kā kredītlīnija, bet daļa – kā garantija. Finansējumam piesaistīta arī "Altum" garantija 60% apmērā.

"SIA "Belss" pagājušajā gadā, parakstot un veiksmīgi izpildot līgumu ar NATO iepirkumu aģentūru par vairāk nekā 6 miljoniem eiro NATO pārvietojamas nometnes ar pilnu aprīkojumu piegādei, apliecināja savu kompetenci, tāpēc priecājamies atbalstīt viņus nākamā projekta īstenošanā. Atkārtots NATO pasūtījums lieliski apliecina "Belss" profesionalitāti un konkurētspēju, tāpēc lepojamies, ka uzņēmums vērsās tieši pie mums, lai rastu finansējumu tik nopietna projekta realizācijai," saka "Luminor" Korporatīvā departamenta vadītāja Ilze Zoltnere.

"Belss" dibināts 1994. gadā, un tā pamatnodarbošanās ir radiosakaru un bezvadu telekomunikāciju iekārtu tirdzniecība, montāža, tehniskā apkalpošana un remonts. Darbojoties militārajā sfērā, "Belss" šobrīd ir attīstījies līdz lielākajam aizsardzības nozares integratoram Latvijā. Pēdējos gados SIA "Belss" attīsta arī projektēšanu un būvniecību. SIA "Belss" ir arī "Motorola Solutions" oficiālais pārstāvis Latvijā.

"Luminor" ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs ar aptuveni 900 000 klientu, 2 500 darbiniekiem, kā arī 15,6% tirgus daļu noguldījumos un 17,6% tirgus daļu kreditēšanā 2020. gada pirmā pusgada beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!