Turpmāk iekšgrupas riska darījumu kopsummas ierobežojumu 20% no pašu kapitāla un ierobežojumu, kas nosaka, ka lielo riska darījumu kopsumma nedrīkst pārsniegt ieguldījumu brokeru sabiedrību pašu kapitālu vairāk par astoņām reizēm aizstās ar vienu ierobežojumu – lielā riska darījuma maksimālo slieksni 25% apmērā no ieguldījumu brokeru sabiedrības (IBS) pašu kapitāla.

Šādas izmaiņas paredz Finanšu instrumentu tirgus likums, portālu "Delfi" informēja Finanšu ministrija. Likuma grozījumi gan vēl ir jāapstiprina Saeimai.

Grozījumi arī atceļ tiesības Finanšu kapitāla un tirgus komisijai (FKTK) atbrīvot no riska darījumu ierobežojumiem darījumus ar kredītiestādi vai ieguldījumu brokeru sabiedrību ar termiņu līdz vienam gadam, nosakot arī šādiem lielajiem riska darījumiem ierobežojumu 25% apmērā no IBS pašu kapitāla vai 100 miljoni eiro (aptuveni 70 miljoni). Tomēr jebkurā gadījumā darījums ar kredītiestādi nedrīkst pārsniegt IBS pašu kapitālu.

Toties Maksājumu pakalpojumu likuma grozījumi paredz papildināt likumu ar regulējumu esošam tiesību subjektam - elektroniskās naudas iestādei, nosakot, ka elektronisko naudas iestāžu licencēšanu un reģistrēšanu veic FKTK.

Arī attiecībā uz šiem grozījumiem savs akcepts vēl būs jāsaka Saeimai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!