Foto: Publicitātes foto

"Signet Bank" mainījusi nosaukumu uz "SB Resolution", bet "Expobank" pārtapusi par "Signet Bank", liecina "Firmas.lv" informācija.

Atbilstoši statūtiem "SB Resolution" joprojām ir banka.

Banku nosaukumu maiņas Uzņēmumu reģistrā iegrāmatotas otrdien, 12.jūlijā.

Jau ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) šogad 7. jūlijā atļāva "Signet Bank" un "Expobank" apvienošanos.

FKTK padome atļāva "Signet Bank" kredītiestādes uzņēmuma daļas pāreju "Expobank". Līdz ar to abu banku darbība apvienota vienā kredītiestādē, kas pēc visu juridisko darbību veikšanas strādā ar "Signet Bank" nosaukumu.

Komisijā skaidroja, ka abu banku darbības apvienošana īstenota, "Signet Bank" nododot "Expobank" savu kredītiestādes uzņēmumu - visus "Signet Bank" aktīvus un saistības, ar klientiem un darījumu partneriem noslēgtos līgumus un "Signet Bank" dalību citās sabiedrībās.

Savukārt "Signet Bank" valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons aģentūrai LETA norādīja, ka šāds apvienošanās modelis izvēlēts, izvērtējot dažādus ar apvienošanos saistītus aspektus, tostarp gan tehniskos, gan arī juridiskos. "Rezultātā tika secināts, ka šis būs ātrākais un vienkāršākais apvienošanās modelis, salīdzinājumā ar citiem iespējamajiem variantiem," viņš sacīja.

Tāpat ziņots, ka 2022.gada 26.janvārī tika noslēgts darījums, kurā "Signet Bank" nopirka "Expobank".

Līdzšinējā "Signet Bank" pagājušajā gadā strādāja ar zaudējumiem 316 000 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, savukārt bankas aktīvi 2021. gada beigās bija 354,731 miljona eiro apmērā. Vienlaikus "Expobank" pagājušajā gadā strādāja ar zaudējumiem 2,113 miljonu eiro apmērā, kas ir par 59,6% vairāk nekā 2020. gadā, bet bankas aktīvi 2021. gada beigās bija 78,629 miljonu eiro apmērā.

Jau vēstīts, ka par "Expobank" vienīgo īpašnieku 2012. gada februārī kļuva Krievijas uzņēmējs Igors Kims, kurš iepriekš bija arī bankas iepriekšējā īpašnieka "MDM Bank" akcionārs. 2012. gada 28.aprīlī "LTB Bank" mainīja nosaukumu pret "Expobank". Banka izveidota 1991. gadā ar nosaukumu "Tirdzniecības banka", bet vēlāk tā strādāja ar nosaukumiem "Latvijas tirdzniecības komercbanka" un "Latvijas tirdzniecības banka". Pēc aktīvu apmēra 2021.gada beigās "Expobank" bija mazākā banka Latvijā.

Savukārt līdzšinējā "Signet Bank" dibināta 1992. gadā ar nosaukumu "Latvijas Biznesa banka". 2013. gada jūlijā banka mainīja nosaukumu pret "Bank M2M Europe", savukārt 2017.gada septembrī, kad par bankas vairākuma akcionāriem kļuva Latvijas un starptautisku investoru grupa, kurā ietilpst "Hansalink", "Fin.lv" un "Signet Acquisition III", banka pārtapa par "Signet Bank". Pēc aktīvu apmēra 2021. gada beigās "Signet Bank" bija astotā lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!