Foto: Pixabay

Uzņēmums "Maxima Grupe UAB" noslēdzis komerciālo vērtspapīru piedāvājumu ar 12 mēnešu dzēšanas termiņu. Emitēto vērtspapīru nominālsumma ir 40 miljoni eiro, informē "Luminor" pārstāvji.

Uz parādzīmēm parakstījušies institucionālie ieguldītāji no Baltijas, Skandināvijas, Apvienotās Karalistes un citām Eiropas valstīm. Pieprasījums pēc vērtspapīriem pārsniedza 100 miljonus eiro un parādzīmes laistas apgrozībā ar 0,618% ienesīgumu. Šis ir pirmais tāda formāta komerciālo vērtspapīru darījums Baltijas reģionā.

"Luminor" bija vienīgais piedāvājuma organizators un reģistrators, savukārt advokātu birojs "TGS Baltic" sniedza konsultācijas par darījuma dokumentāciju.

"Redzam, ka "Maxima Grupe" kredītvēsturi augstu novērtē plašs institucionālo ieguldītāju loks no atšķirīgiem reģioniem. Šis darījums ir ļoti nozīmīgs arī Baltijas reģionam, jo paver jaunas finansējuma piesaistes iespējas korporatīvajiem aizņēmējiem ar kapitāla tirgus starpniecību. "Maxima Grupe" rada precedentu darījuma formāta un struktūras ziņā," saka "Luminor" Finanšu tirgus pārvaldes vadītājs Paulius Žurauskas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!