Foto: LETA
Kompānijai "Mintos" pirmajā pūļa finansēšanas kampaņas dienā izdevies piesaistīt 5,3 miljonus eiro, informē uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmums pirmajās 15 minūtēs sasniedzis uzstādīto pūļa finansēšanas kampaņas mērķi vienu miljonu eiro, un pirmās diennakts laikā šo summu palielinājis līdz 5,3 miljoniem eiro. Uzņēmums turpina finansēšanas kampaņu.

"Mintos" pūļa finansēšanas kampaņa sākās ar limitētu pirmās dienas pieeju uzņēmuma klientiem. Kopumā pirmo 24 stundu laikā kampaņa piesaistīja 4600 investorus no dažādām Eiropas valstīm. Sākot ar šodienu, kampaņa ir pieejama plašākai sabiedrībai.

Līdz šim "Mintos" ir piesaistījis septiņus miljonus eiro no biznesa eņģeļu investoriem, lielāko daļu no savas izaugsmes finansējot ar uzņēmuma ieņēmumiem.

"Mintos" klientu bāzi veido vairāk nekā 340 000 privāto investoru no 63 pasaules valstīm.

"Pieprasījums pēc alternatīvām ieguldījumu iespējām ir pieaudzis līdz ar noguldījumu pastāvīgi zemajām procentu likmēm un akciju tirgiem kļūstot arvien piesātinātākiem, atstājot salīdzinoši maz labu iespēju privātajiem investoriem (retail investor)," iepriekš sacīja "Mintos" līdzdibinātājs un vadītājs Mārtiņš Šulte.

Paredzams, ka tuvāko gadu laikā globālais pūļa aizdevumu (crowdlending) tirgus pieaugs par 29,7% gadā (CAGR), no 57 miljardiem eiro 2019. gadā līdz 472 miljardiem eiro 2027. gadā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!