Foto: Publicitātes foto

SIA "Mobilly" valdes priekšsēdētājs Valdis Bergs kā uzņēmuma "Mobilly" pārstāvis apstiprināts Eiropas Centrālās bankas izveidotajā Digitālā eiro tirgus konsultatīvajā grupā (Digital Euro Market Advisory Group), informē Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK).

V. Bergs ir vienīgais no 30 starptautiskās komandas ekspertiem, kurš pārstāv Latviju. Šie eksperti lems par digitālā eiro tirgus izveidošanu.

"Esmu pagodināts par iespēju sniegt "Mobilly" pieredzi digitālā eiro attīstībā, lai palīdzētu šim risinājumam kļūt par ērtu un plaši izmantojamu norēķinu līdzekli visā Eiropā," saka V. Bergs.

Šī gada 14. jūlijā Eiropas Centrālās bankas Padomē tika pieņemts lēmums sākt digitālā eiro izpētes fāzi, kas praktiski nozīmē, ka pārskatāmā nākotnē eiro zonā paralēli skaidrajai un bezskaidrajai naudai parādīsies vēl trešā naudas forma – digitālais eiro.

Digitālā eiro tirgus konsultatīvajā grupas sanāksmes sāksies 2021. gada novembrī un notiks ne retāk kā reizi ceturksnī. Konstatētās problēmas tiks izskatītas arī forumā institucionālajam dialogam par mazumtirdzniecības maksājumiem – Euro Retail Payments Board . Darba procesā tiek plānota sadarbība ar nozares pārstāvjiem un sabiedrību, izmantojot īpašas aptaujas, piemēram, fokusa grupas, kā arī tiks organizētas diskusijas un semināri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!