"Delfi" valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs savu nākotnes kapitālu veido, ieguldot naudu ASV uzņēmumu akcijās ar cerību, ka vēsturiskā izaugsme turpināsies, savukārt žurnālists Raivis Vilūns šogad, uzsākot ieguldīt, nolēma izmēģināt citu stratēģiju – naudu ieguldīt netradicionālākos finanšu rīkos. Nu ir pienācis pēdējais solis Vilūna portfeļa izveidē – ieguldīšana līdzfinansējuma (P2P) platformās. Šajā raidījumā viņš ieskicē savu stratēģiju un plānu, kā to darīs.

Vilūns stāsta, ka investīcijām šajās platformās atvēlētos līdzekļus, proti, 750 eiro, sadalīs līdzvērtīgās daļās. Pirmie 250 eiro tiks sadalīti starp “Twino” un “Mintos” platformām. Abās vietās viņš ieguldīs 125 eiro. “Kā mums arī platformu pārstāvji teica – ir forši sadalīt investīcijas pēc iespējas plašāk,” saka Vilūns un skaidro, ka viņa plāns paredz 125 eiro sadalīt desmit vienādās daļās, kuras tad varēs ieguldīt dažādos (pārsvarā patēriņa kredīta) aizdevumos. Raidījuma vadītājs saka, ka mērķē uz aizdevumiem ar labu reitingu un procentu likmes grupā no 10 līdz 14%. Attiecīgi tie ir salīdzinoši zema riska aizdevumi. Tāpat viņš uzsver, ka pārsvarā izvēlēsies aizdevumus, kas ir izsniegti Eiropā. 

Viņš arī norāda, ka abās šajās platformās tālākai peļņas izmantošanai plāno lietot automātiskās investēšanas rīkus, kas tad procentu maksājumos saņemto naudu tālāk ieguldīs citos aizdevumos. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!