Pagājušajā raidījumā AS "Delfi" vadītājs Konstantīns Kuzikovs izveidoja savu akciju portfeli, iekļaujot tajā 15 uzņēmumu akcijas. Šoreiz investīciju eksperts Kaspars Peisenieks stāsta, cik šī pieeja bija pareiza, kā akciju portfelis būtu jāveido un kā to diversificēt, lai būtu cerības gan uz peļņu, gan arī tiktu saglabāts "drošības spilvens". Un galu galā, cik akciju savā portfelī iekļaut, lai riski būtu sadalīti, bet varētu izsekot līdzi to cenu svārstībām un notikumiem, neveltot tam pārāk daudz sava laika?

Iepriekšējo raidījuma sēriju vari noskatīties šeit.

"Delfi Bizness" katru otrdienu piedāvā raidījuma "Nākotnes kapitāls" sēriju, kurā AS "Delfi" valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs kopā ar neatkarīgo personīgo finanšu un investīciju ekspertu Kasparu Peisenieku spriež par to, kā pareizi investēt naudu, lai audzētu kapitālu, un veic reālas investīcijas, mēģinot sasniegt pēc iespējas augstāku ienesīgumu. Raidījumu var noskatīties tikai "Delfi Bizness" abonenti.

Izvērtējot dažādu kompāniju akcijas un citas ieguldījumu iespējas, kā arī ietekmējošos faktorus, Konstantīns Kuzikovs divas reizes mēnesī investē 100 eiro (200 eiro ik mēnesi) no privātajiem līdzekļiem, tādējādi uzkrājot kapitālu, un pēc tam izvērtēs, kāds ir šo ieguldījumu ienesīgums, ļaujot "Delfi Bizness" lasītājiem sekot līdzi ieguldīšanas procesam, kā arī novērtēt, cik veiksmīgas bijušas investīcijas.

Mērķis ir 10 gadu laikā nopelnīt aptuveni 35 tūkstošus eiro, prognozējot ap 8% lielu ienesīgumu.

Piedāvājam noskatīties šī raidījuma spilgtākās epizodes:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!