Šajā raidījumā "Nākotnes kapitāls" tā dalībnieki atskatās uz līdzšinējo ieguldīšanas procesu un izvērtē līdzšinējo ieguldījumu portfeļa rezultātu. Pagaidām portfelis aizvien uzrāda mīnusus, taču joprojām kopš ieguldījumu uzsākšanas pagājuši daži mēneši. Kādi ir galvenie secinājumi, kas gūti šajā laikā un kā plānots rīkoties turpmāk?

Portfelis patlaban sadalās sekojoši: bankas veido 21,96% portfeļa, ETF – 16,27%, mediji – 15,81%, enerģētika – 10,12%, pārtika un ēdināšana – 12,36%, mazumtirdzniecība – 10,74%, tehnoloģijas – 6,58%, bet maksājumu sistēmas – 6,15%.

"Jau iepriekš kādā no raidījumiem minēju, ka esmu satraukts, ka mans kapitāls neaug tik labi kā "Standard&Poor's 500" reitings, un esam iegādājušies arī ETF, taču arī pēc šī soļa mans kapitāla apjoms tāpat neaug pietiekami strauji," atzīst raidījuma vadītājs, "Delfi" valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs, gan piebilzdams, ka situācija patlaban ir labāka nekā pirms mēneša.

Finanšu eksperts Kaspars Peisenieks vērtē, ka rezultāts nav slikts, atgādinot, ka nav iespējams nopelnīt, ja ar kaut ko neriskē, un nevienā dzīves jomā nevaram gūt panākumus, ja neizkāpjam no savas komforta zonas. "Tas pats ir arī ar ieguldījumiem – mēs varam ne ar ko neriskēt un ieguldīt depozītos, bet zinām, ka tur gandrīz neko nevar nopelnīt," viņš atgādina.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!