Šobrīd aktuāla tēma pasaulē ir augošās cenas, tādēļ šajā raidījumā "Nākotnes kapitāls" tā dalībnieki spriedīs par inflācijas ietekmi uz akciju cenām, skaidros, vai ir nozīme, cik dārgi maksā akcija, kā arī izvērtēs vairākus portfelī ietilpstošo uzņēmumu rādītājus, par kuriem runāja pagājušajā raidījumā.

Iepriekšējo raidījuma sēriju iespējams noskatīties šeit.

Patlaban Konstantīna Kuzikova kapitāls sasniedzis 404,86 eiro, bet portfeļa ienesīgums ir +1,01%. Šajā periodā kopš ieguldījumu uzsākšanas veicies dažādi un portfeļa vērtība svārstījusies gan pozitīvā, gan negatīvā virzienā – brīžiem kapitāla vērtība bijusi lielāka par investēto summu, bet bija arī brīži, kad – mazāka, turklāt dažos brīžos izdevies pat pārsniegt "Standard&Poor's 500" indeksa pieaugumu, vērtē AS "Delfi" valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs.

Savukārt neatkarīgo personīgo finanšu un investīciju eksperts Kaspars Peisenieks skaidro, ka tā ir daļa no investīciju procesa – ir reizes, kad var izdoties pārspēt indeksu, bet ir reizes, kad tas neizdodas. "Mēs liekam likmes uz konkrētām akcijām, tādēļ rezultāts var atšķirties no vidējā indeksa izmaiņām," norāda eksperts.

Patlaban ieguldījumi veikti 15 uzņēmumu akcijās, kas, pēc Peisenieka teiktā, ir optimāls skaits portfelī, jo, ja tajā būs iekļauts pārāk daudz akciju, tad investīciju platformā būs redzama tikai skaitļu virkne un būs grūti uztvert un izvērtēt tik lielu skaitu. Kā rīkoties tālāk?

"Delfi Bizness" katru otrdienu piedāvā raidījuma "Nākotnes kapitāls" sēriju, kurā Konstantīns Kuzikovs kopā ar Kasparu Peisenieku spriež par to, kā pareizi investēt naudu, lai audzētu kapitālu, un veic reālas investīcijas, mēģinot sasniegt pēc iespējas augstāku ienesīgumu. Raidījumu var noskatīties tikai "Delfi Bizness" abonenti.

Izvērtējot dažādu kompāniju akcijas un citas ieguldījumu iespējas, kā arī ietekmējošos faktorus, Konstantīns Kuzikovs divas reizes mēnesī investē 100 eiro (200 eiro ik mēnesi) no privātajiem līdzekļiem, tādējādi uzkrājot kapitālu, un pēc tam izvērtēs, kāds ir šo ieguldījumu ienesīgums, ļaujot "Delfi Bizness" lasītājiem sekot līdzi ieguldīšanas procesam, kā arī novērtēt, cik veiksmīgas bijušas investīcijas.

Mērķis ir 10 gadu laikā nopelnīt aptuveni 35 tūkstošus eiro, prognozējot ap 8% lielu ienesīgumu gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!