Runājot par investīcijām, bieži vien eksperti min, ka nekustamais īpašums ir viens no drošākajiem investīciju veidiem, jo, izņemot globālas katastrofas, tas vienmēr ir vērtīgs – cilvēkiem vajag mājas, dzīvokļus un zemi. Tādēļ nav brīnums, ka arī līdzfinansējuma (P2P) pasaulē ir platformas, kas piedāvā mazajiem investoriem ieguldīt naudu nekustamā īpašuma projektos. "Nākotnes kapitāls", noslēdzot P2P izpētes ciklu, sarunājās ar "EstateGuru" Latvijā vadītāju Aleksandru Mežapuķi.

Raidījuma sākumā Vilūns atgādina, ka šobrīd veido savu portfeli, kur puse no visām investīcijām būs tieši dažāda veida ieguldījumi kopfinansēšanas un līdzfinansēšanas platformās.

Mežapuķe norāda, ka viņa pārstāvētā platforma atšķiras no citiem P2P spēlētājiem ar to, ka visi aizdevumi platformā ir garantēti ar hipotēku. Proti, ieguldījumi ir nekustamajā īpašumā, kas nozīmē, ka platformai arī, ja salīdzina ar citiem aizdevumiem, ir lielākas garantijas. "Jūsu investīcijas ir nodrošinātas ar konkrētu īpašumu," saka Mežapuķe.

Viņš skaidro, ka platforma vidēji finansē 60% no projekta izmaksām. Attiecīgi attīstītājam, pirms platformā izvietot projektu, ir jāpierāda, ka tam ir pieejama pārējā summa.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!