Foto: DELFI

2021. gadā Konstantīns Kuzikovs sāka investēt 50 eiro nedēļā akciju tirgū. Mērķis ir desmit gadu laikā sasniegt kapitāla vērtību 36 000 eiro. Sākot no janvāra, arī Raivis Vilūns ir sācis investēt, bet viņš izmanto daudz ienesīgākus un riskantākus finanšu instrumentus. Kā veicas gan Konstantīna, gan Raivja portfelim, jūs varat uzzināt šajā rakstā, bet par abu investoru plāniem un stratēģijām var uzzināt raidījumā "Nākotnes kapitāls".

Kā izmainījās Kuzikova kapitāls uz 2022. gada 9. decembri?

  • Investēts: 3150 eiro (+50 eiro)
  • Kapitāla vērtība: 2937,58 (-29,24 eiro)
  • Investīciju ienesīgums: -6,74% (-2,45 procentu punkti)


Kā izmainījās Vilūna kapitāls uz 2022. gada 9. decembri?

  • Investēts: 3107,55 eiro
  • Kapitāla vērtība: 2771,87 eiro
  • Investīciju ienesīgums: -10,81% (-0,2% par nedēļu)

Kas notika ar tirgu nedēļas laikā?


Iepriekšējā nedēļā “S&P 500” indekss nokrita par 117,64 punktiem jeb -2,9%. ASV fondu indeksi piektdien uzrādīja vājas virzienu izmaiņas. Galvenais faktors tam bija informācija par ASV ražotāju cenu indeksu (PPI indekss), kas novembrī pieauga par 7,4% gada izteiksmē un par 0,3% salīdzinājumā ar oktobri. Analītiķi prognozēja mazāku pieaugumu. Tas liecina, ka cīņa ar inflāciju turpinās. Šonedēļ tirgus arī gaida kas notiks otrdien FRS sanāksmē. Analītiķi prognozē, ka pēc FRS sanāksmes bāzes procentu likme tiks paaugstināta par 50 bāzes punktiem.

Kopumā Baltijas tirgum šī bija laba nedēļa. Ir novērojama stabila Baltijas akciju izaugsme. Galvenais indekss, kas apkopo aktīvāk tirgotās akcijas “OMX Baltic Benchmark” uzrāda, ka videējā vērtība kāpj. Tomēr nav teikts, ka pozitīvā virzība saglabāsies, ja ASV un citos lielajos tirgos situācija pasliktināsies.

Arī kriptovalūtu pasaulē, lai gan “Bitcoin” pēdējās nedēļās stabili turās pie 17 tūkstošu atzīmes, nekādas izteikti pozitīvas vērsmas nav redzamas – šķiet, ka investori ir ļoti piesardzīgi. Nav uzticības, ka “kriptoziema” tuvākajā laikā beigsies.

Portfeļa izmaiņas

Kopīga situācija ar Kuzikova akcijām ir šāda:

  • 7 akcijas rāda pozitīvu ienesīgumu (pirms nedēļas bija 8)
  • Kopīga portfeļa ienesīguma kopsumma atkal pasliktinājās no -53 eiro līdz -142 eiro

Šoreiz tikai viena akcija parādīja pozitīvo izaugsmi – “Procter&Gamble” (PG) ar +0,02%. Vislielāko vērtības kritumu parādīja “Google” (GOOGL) ar -0,29%, un jau otru nedēļu pēc kārtas “WALMART” (WMT) ar -0,39%.

Situācija ar Vilūna Baltijas akcijām ir šāda:

  • Četras no deviņām pozīcijām uzrāda pozitīvu tendenci - labākais rezultāts “SAF Tehnika
  • Negatīvais pieaugums kopējam portfelim ir -1,36%

Situācija ar Vilūna kriptovalūtu portfeli ir šāda:

  • Visas trīs kriptovalūtas - “Bitcoin”, “Ethereum” un “Solana” uzrāda vērtības kritumu
  • Lielākais vērtības kritums ir “Solana” (-86,40%)

Kuzikovs turpinās investēt enerģētikā

“Iepriekšēja nedēļā investēju mediju segmentā, šonedēļ izvēle būs finanses, jo tas ir pēdējais sektors mana portfelī, kurā investīcijas bija mazākas par 400 eiro. Pēc tam tad atkal fokusēšos uz ETF segmentu. Galvenais ka turpinu sekot savam plānam un investēt līdzīgas summas visos segmentos”.

Vilūns turpina papildināt Baltijas portfeli

"Turpināšu pakāpeniski ieguldīt naudu Baltijas tirgū. Pēdējo nedēļu dati un nākamā gada prognozes liecina, ka Baltijas tirgus varētu lēnām turpināt augt"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!