Foto: LETA

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) kategoriski noliedz, ka šī valdība vai Finanšu ministrija ir ierosinājusi vai gatavojas ierosināt nodokļu likmju palielināšanu.

To Vilks norāda ceturtdienas, 22. maija pēcpusdienā izplatītā paziņojumā, kurā aicina medijus neinterpretēt viņa viedokļrakstu, kas 22. maijā publicēts "Latvijas Avīzē".

"Vienmēr esmu uzsvēris, ka papildus no valsts budžeta ieņēmumus dažādu valdības prioritāšu finansēšanai ir iespējams rast ar konsekventāku un rezultatīvāku ēnu ekonomikas apkarošanu. Šogad ēnu ekonomikas apkarošanas pētījuma "Ēnu ekonomikas dinamika Latvijā un Baltijas valstīs" rezultāti norāda uz to, ka ir nepieciešams ne tikai Valsts ieņēmumu dienesta, bet visu atbildīgo pušu krietni intensīvāks un neatlaidīgāks darbs, cīņu ar ēnu ekonomiku nosakot par prioritāti," pauž Vilks.

Paziņojumā viņš arīdzan norāda, ka arvien pieaug pieprasījums pēc budžeta līdzekļu piešķiršanas dažādiem jauniem pasākumiem, taču lēmums par to, kā šos pieprasījumus apmierināt, būs jāpieņem 12. Saeimā ievēlētajiem deputātiem un viņu apstiprinātajai valdībai.  

"Nodokļu sloga un kopējo valsts budžeta ieņēmumu samazināšanās ir viens no būtiskākajiem Latvijas fiskālās politikas izaicinājumiem, tāpēc jau tuvākajā nākotnē politiķiem, kas tiks ievēlēti 12. Saeimā būs nepieciešams izšķirties, ar kādām metodēm risināt šo problēmu. Budžeta pieprasījumi ar katru gadu tikai palielinās, jo ir saprotamas iedzīvotāju prasības celt labklājības līmeni valstī. Tādējādi nozaru ministriju pieprasījumi pēc papildu līdzekļiem no valsts budžeta tikai pieaugs," prognozē Vilks.

"Delfi" jau ziņoja, ka Vilks viedokļrakstā, kas 22. maijā publicēts laikrakstā "Latvijas Avīze" norāda, ka nodokļu slogs pret iekšzemes kopproduktu Latvijā arvien samazinās, tādēļ pienācis laiks sākt publisku diskusiju par iespējamu nodokļu celšanu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!