Foto: Pixabay
Šā gada janvārī no četru Latvijā lielāko komercbanku klientiem izkrāpti līdzekļi gandrīz 1 miljona eiro apmērā, liecina Finanšu nozares asociācijas apkopotie dati.

2023. gada janvārī no četru lielāko banku ("Swedbank", SEB, "Citadele" un "Luminor") klientiem izkrāpto līdzekļu apjoms pārsniedzis 965 tūkstošus eiro.

Vislielākā summa – 497 tūkstoši eiro – pretlikumīgi tika iegūti telefonkrāpšanas rezultātā, bet vēl 387 tūkstoši eiro no cilvēkiem iegūti investīciju krāpšanas rezultātā.

Šī statistika attiecas uz gadījumiem, kad klienti paši ir apstiprinājuši maksājumus no saviem kontiem, taču atklājies, ka ir notikusi krāpšana. Novērsto krāpšanas mēģinājumu apjoms šā gada janvārī pārsniedz 500 tūkstošus eiro.

Kā norāda CERT.LV incidentu apstrādes nodaļas vadītājs Armīns Palms, krāpnieku metodes ir daudzveidīgas: "Tie ir gan mēģinājumi iekārdināt, piemēram, ar atlaidēm komunālajiem maksājumiem vai fantastisku peļņu no investīcijām, gan centieni iebiedēt, piemēram, draudot ar sodiem par nelikumīgām darbībām ar kriptovalūtu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!