Foto: F64

Šā gada 1.decembrī Sanmarīno stāsies spēkā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Konvencija par administratīvo sadarbību nodokļu jautājumos, un tādējādi arī Latvijas normatīvajā regulējumā Sanmarīno vairs netiks uzskatīta par zemu nodokļu vai beznodokļu valsti.

Kā aģentūru informēja Ārlietu ministrijā, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) paudis gandarījumu par šādu situācijas attīstību un norādījis, ka tas dos iespēju veicināt abu valstu ekonomisko sadarbību. To ministrs atzinis ANO Ģenerālās asamblejas 70. sesijā Ņujorkā, tiekoties ar Sanmarīno ārlietu un politisko jautājumu ministru Paskvāli Valentīni. Abas amatpersonas tikšanās laikā pārrunājušas valstu divpusējās attiecības, kā arī Sanmarīno attiecības ar Eiropas Savienību (ES).

Rinkēvičs atzinīgi novērtējis ES sarunu sākšanu ar Sanmarīno, Andoru un Monako, kas paredz viena vai vairāku Asociācijas līgumu noslēgšanu un tādējādi uzlabotu jau pašlaik ciešās ES attiecības ar minētajām valstīm, kā arī nodrošinātu šo valstu dalību ES iekšējā tirgū. "Šādam Asociācijas nolīgumam būtu jābalstās uz ES un vienotā tirgus darbības pamatprincipiem, kā arī sarunās jāņem vērā katras teritorijas ziņā mazās valsts īpašā situācija," uzsvēra ārlietu ministrs.

Abas amatpersonas vienojās arī par darba turpināšanu, lai noslēgtu Latvijas un Sanmarīno Līgumu par nodokļu dubultas uzlikšanas novēršanu.

"Mūsu abas valstis vieno kopīgi mērķi un izpratne par demokrātiju, mieru un cilvēktiesībām, un to veicināšanu pasaulē. Tas ir labs pamats Latvijas un Sanmarīno sadarbības veicināšanai kā divpusēji, tā arī starptautiskajos formātos. Pašlaik ir neizmantots savstarpējās tirdzniecības potenciāls, kas būtu jāpalielina," tikšanās noslēgumā sacīja Rinkēvičs.

Latvijas ārlietu ministrs uzaicināja Sanmarīno ārlietu ministru apmeklēt Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!