Foto: LETA

Līzinga kompānija "Nordea Finance Latvia" pērn nopelnījusi 2,4 miljonus latu, kas ir četras reizes vairāk nekā 2010.gadā, žurnālistiem otrdien pastāstīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Ivars Šmits.

"Peļņa pērn bija četras reizes lielāka nekā 2010.gadā un sasniedza 2,4 miljonus latu, līdz ar to ir atpelnīta vairāk nekā puse no 2009.gada zaudējumiem, un, ja mēs arī šogad strādāsim ar peļņu, kompānija atgūs visu krīzē pazaudēto," sacīja Šmits

Viņš arī norādīja, ka pērn kompānijas līzinga un faktoringa portfelis pieauga līdz 162 miljoniem latu. "Līzinga un faktoringa portfelis pērn pieauga no 109 līdz 162 miljoniem latu, līdz ar to "Nordea Finance Latvia" ir otrs lielākais portfeļa turētājs Latvijā," teica kompānijas valdes priekšsēdētājs un piebilda, ka "Nordea Finance Latvia" portfelis veido 17,8% no Latvijas līzinga un faktoringa portfeļa.

Savukārt kompānijas jauno darījumu apmērs 2011.gadā sasniedza 367 miljonus latu, uzrādot pieaugumu par 90%. "Straujākais pieaugums bija iekārtu līzingā ‒ 2,2 reizes, kas ietver lauksaimniecības un meža tehniku, un komerctransporta līzingā ‒ 1,9 reizes. Autolīzingā pieaugums bija mērenāks ‒ 1,6 reizes," informēja Šmits un minēja, ka Latvijas ekonomikas atjaunošanos pērn virzīja tirdzniecības, apstrādes rūpniecība un transports.

"Nordea Finace Latvia" kapitāla atdeve (ROE) pērn bija 21%. "To ietekmēja arī tas, ka, atkopjoties ekonomikai, mēs varējām realizēt atsavināto tehniku par labākām cenām, taču tas nebija būtiskākais faktors. Kapitāla atdevi visvairāk ietekmēja tieši jaunie noslēgtie darījumi," pavēstīja Šmits.

2010.gadā "Nordea Finance Latvia" guva 605,5 tūkstošu latu peļņu, bet 2009.gadā līzinga kompānija cieta 4,407 miljonu latu zaudējumus.

"Nordea Finance Latvia" pieder Somijas "Nordea Finance Finland" un ietilpst skandināvu "Nordea" grupā, kurā ir arī "Nordea Bank Finland" Latvijas filiāle. Līzinga kompānijas reģistrētais pamatkapitāls ir 1,1 miljons latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!