Foto: Publicitātes attēli

"Nordea" bankas galvenais ekonomists Latvijā Andris Strazds pēc gandrīz pieciem "Nordea" pavadītiem gadiem izlēmis pieņemt jaunu profesionālu izaicinājumu un no šī gada februāra pievienosies Latvijas Bankas ekonomistu komandai.

Strazda jaunajos darba pienākumos Latvijas Bankā cita starpā ietilps ekonomiski nozīmīgāko pasaules valstu un pārējo eirozonas valstu ekonomiku analīze. Vienlaikus viņš turpinās paust savu viedokli par aktuālajām norisēm Latvijas ekonomikā, kā arī tvītot un blogot, informēja "Nordea" bankas sabiedrisko attiecību speciāliste Signe Lonerte.

Savu profesionālo karjeru "Nordea" bankā Strazds sāka 2009.gada maijā un šo gadu laikā bijis bankas publiskā seja un viedokļu līderis, analizējot un komentējot ekonomikas procesus, politikas veidotāju lēmumus un finanšu tirgus aktualitātes Latvijā un pasaulē, kā arī pārstāvot "Nordea" vietējās un starptautiska līmeņa konferencēs.

"Nordea" bankas vadītājs Latvijā Jānis Buks norāda: "Viens no kritērijiem, pēc kura darbinieks ikdienā vērtē savu darba vietu, ir viņa kolēģi. Andris Strazds šo gadu laikā ir bijis liela autoritāte gan man, gan bankas kolēģiem. Esmu patiesi lepns par iespēju ikdienā strādāt plecu pie pleca ar tik pieredzējušu nozares ekspertu. Andris nenoliedzami ir viena no bankas spilgtākajām personībām un ir devis milzīgu ieguldījumu bankas izaugsmē un publiskā tēla veidošanā."

Savukārt pats Strazds pauž "īpašu paldies fantastiskajiem "Nordea" kolēģiem, kas ir ne tikai ļoti labi speciālisti savā jomā, bet arī jauki un interesanti cilvēki."

"Kopā esam nogājuši ceļu no 2009.gada krīzes purva līdz "saulainam un siltam" laikam ekonomikā šodien. "Nordea" komanda bija galvenais iemesls, kāpēc līdz šim gandrīz nepievērsu uzmanību citiem piedāvājumiem. Tomēr tā gadījās, ka Latvijas pievienošanās eiro pavēra man jaunu profesionālas izaugsmes iespēju, no kuras nespēju atteikties," norāda Strazds.

Vaicāta par to, vai "Nordea" banka ir izraudzījusies jaunu ekonomisko norišu komentētāju, Lonerte atzīmēja, ka patlaban vēl pāragri runāt par konkrētiem ekspertiem, taču, kā ierasts, aktuālos ekonomiskos procesus un aktualitātes arī turpmāk komentēs bankas finanšu eksperti no Latvijas un kolēģi no kaimiņvalstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!