Foto: Publicitātes foto

2016. gada augustā "Nordea" un DNB bankas paziņoja par plāniem apvienot savu darbību Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, lai izveidotu neatkarīgu finanšu pakalpojumu sniedzēju Baltijā. Pēc visu regulējošo apstiprinājumu saņemšanas un veiksmīgas uzņēmuma pārejas, darījums ir noslēgts svētdien, 1. oktobrī.

"Luminor" kļūst par trešo lielāko finanšu pakalpojumu sniedzēju Baltijā ar 16% tirgus daļu noguldījumos un 23% kreditēšanā.

"Luminor" apvienos aptuveni 350 000 bijušās "Nordea" bankas klientus un aptuveni 930 000 bijušās DNB bankas klientus Baltijā. Bankas darbību nodrošinās aptuveni 3000 darbinieku un aktīvi 15 miljardu eiro apmērā. Kopējie "Luminor" aizdevumu apjomi sasniegs aptuveni 12 miljardus eiro, ieskaitot gan privātpersonu, gan uzņēmumu aizdevumus, bet noguldījumu apjomi sasniegs 9 miljardus eiro. "Luminor" pirmā līmeņa pamata kapitāla rādītājs būs 17%, kas atbilst 1,6 miljardiem eiro.

"Nordea" jaunajā uzņēmumā iegūs 56% ekonomisko tiesību un 44% balsstiesību. "Nordea" rezultātu atspoguļojumā, "Luminor" aprēķini tiks veikti, izmantojot šā gada 4. ceturkšņa metodi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!