Foto: Publicitātes foto

Jaunās "Nordea" un DNB apvienotās bankas Baltijā nosaukums būs "Luminor", pavēstīja "Nordea" Komunikācijas departamenta vadītāja Baltijas valstīs Signe Lonerte.

Zīmols radīts, apvienojot vārdu "lumin", kas sakne latīņu vārdam ar nozīmi "gaisma", un "nor", kas atsavināts no vārda "Ziemeļvalstis".

"Mūsu vīzija ir kļūt par labāko uz klientiem orientēto banku Baltijā," norādīja jaunās bankas padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis.

Saskaņā ar Lonertes teikto abu banku apvienošanās ir atkarīga no regulatoru pieņemtajiem lēmumiem un nosacījumiem. "Plānots, ka apvienošanās darījums varētu notikt 2017. gada otrajā ceturksnī. Līdz brīdim, kad tiks saņemti visi nepieciešamie apstiprinājumi un lēmumi, bankas turpinās strādāt kā neatkarīgi un savstarpēji konkurējoši uzņēmumi," informēja bankā.

Līdz apvienošanās darījuma brīdim abas bankas turpina darbu ar esošajiem zīmoliem; jaunais zīmols pēc apvienošanās tiks ieviests pakāpeniski.

Jaunās bankas zīmols radīts, sadarbojoties ar Londonā bāzētu, starptautiski atzītu zīmolu konsultāciju aģentūru "FutureBrand".

Jau vēstīts, ka par plāniem apvienot "Nordea" un DNB biznesu Baltijā tika paziņots pērn augusta beigās. Apvienotā banka būs otrs lielākais spēlētājs Baltijas valstīs. Par jaunveidojamās bankas izpilddirektoru iecelts Erki Rāzuke, bet plānotās apvienotās bankas padomes priekšsēdētāja amatā apstiprināts Melngailis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!