Foto: LETA

Norvēģijas banka "DnB NOR" iegādājusies līdz šim Vācijas bankai "Nord/LB" piederošās "DnB NORD grupas" akcijas, kļūstot par vienīgo grupas īpašnieku, portālu "Delfi" informēja banka.

"DnB Nor" ir noslēgusi vienošanos ar Ziemeļvācijas banku "NORD/LB" par tās īpašumā līdz šim esošo 49% "DnB NORD Grupas" akciju iegādi.

"DnB NORD" ir Norvēģijas lielākās bankas "DnB NOR ASA" (DnB NOR) un Vācijas bankas "Norddeutsche Landesbank Girozentrale" (NORD/LB) kopuzņēmums, kas izveidots 2005.gada beigās.

Šogad 2.augustā "DnB NOR" izmantoja savas kopuzņēmuma līgumā ietvertās tiesības iegādāties līdz tam NORD/LB īpašumā esošos 49% "DnB NORD Grupas" akciju. Pašlaik ir panākta vienošanās par akciju iegādi, un pēc šī darījuma noslēgšanas "DnB NOR" īpašumā būs 100% "DnB NORD Grupas" akciju.

"Baltijas valstīm un Polijai pašlaik ir augstāks izaugsmes potenciāls nekā Rietumeiropai. Mēs redzam arī noteiktas Baltijas valstu makroekonomiskās situācijas uzlabošanās pazīmes, un Polijas ekonomika visu finanšu krīzes periodu ir bijusi viena no Eiropā spēcīgākajām," skaidro "DnB NOR" prezidents Rune Bjerke.

Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Teodors Tverijons portālam "Delfi" pauda, ka šis darījums neko neliecina par Latvijas banku sistēmu, un tā vienkārši ir divu banku - "DnB Nor" un "Norddeutsche Landesbank Girozentrale" - iepriekš noliktas vienošanās iznākums. Norvēģijas un Vācijas bankas jau agrāk bija nolēmušas, ka tām būs tiesības vienai no otras nopirkt partnerim piederošās daļas. Kāpēc to izdarīja "DnB Nor", tas ir jāvaicā viņiem - norāda Tverijons.

Attiecībā uz Latvijas finanšu tirgu - šis darījums par to neko neliecina. "Ja viņš [finanšu tirgus] ir labs norvēģiem, tad labs arī vāciešiem," norādīja Tverijons.

2010.gada septembra beigās "DnB NORD Grupas" aktīvi sasniedza 10 miljardus eiro (aptuveni septiņi miljardi latu), Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā grupai ir 155 filiāles, 960 000 klienti un 3 100 darbinieki.

"Mums jau ir izstrādāti precīzi darbības plāni, kā īstenot labu un efektīvu integrācijas procesu. Gan Baltijas valstīs, gan Polijā bankā "DnB NORD" strādā augsti kvalificēti darbinieki, un mēs turpināsim spēcināt organizāciju arī ar kompetentiem speciālistiem no "DnB NOR"," stāsta Rune Bjerke.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!