Foto: LETA

AS 'Norvik bankas' padomes priekšsēdētāja vietnieka amatā ievēlēts bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens, informē banka.

No 2009. gada līdz 2014. gadam Rasmusens bija NATO ģenerālsekretārs, bet no 2001. gada līdz 2009. gadam viņš bija Dānijas premjerministrs. Iepriekš Rasmusens bijis Dānijas nodokļu ministrs un ekonomikas ministrs.

"Norvik bankas" padomē darbojās pieci cilvēki. Padomes priekšsēdētājs ir bankas vairākuma akcionārs Grigorijs Guseļņikovs, padomes priekšsēdētāja vietnieks – Rasmusens, padomes locekļi -Igors Smoļins, Augusts Gustavs Pauls Hannings un Pīters Maikls Odincovs.

Bankas padomes funkcijas ir valdes darbības uzraudzība, bankas darbības stratēģijas un citu bankas darbībai būtiski svarīgu dokumentu apstiprināšana pēc valdes ierosinājuma.

"Ceru, ka mana pieredze būs noderīga bankas attiecību veidošanā ar valsts pārvaldes iestādēm un stratēģiskās izaugsmes centienos Latvijā un Eiropas Savienībā," paziņojumā medijiem raksta Rasmusens.

Pēc aktīvu apmēra "Norvik banka" ir astotā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. Bankas aktīvu apjoms 2017. gada trešā ceturkšņa beigās bija 888,65 miljoni eiro. Pērn trīs ceturkšņos banka strādāja ar 3,25 miljonu eiro peļņu.

Bankas akciju kontrolpaketes īpašnieks tieši un netieši ir Krievijas un Lielbritānijas pilsonis Grigorijs Guseļņikovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!