Foto: Publicitātes foto

14. oktobrī noslēgsies parakstīšanās uz Latvijas finanšu koncerna AS “DelfinGroup” sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) akcijām biržā “Nasdaq Riga”.

Vienas akcijas cena ir 1,52 eiro un IPO piesaistīto kapitālu ir plānots investēt uzņēmuma tālākai izaugsmei. Minimālais IPO akciju skaits, uz ko var parakstīties, ir 1 akcija, savukārt maksimālais akciju skaits vienam investoram nav ierobežots.

AS "DelfinGroup" valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš: "AS "DelfinGroup" ir pirmais IPO Latvijā pēdējos četros gados un ceram, ka ar savu veiksmīgo IPO piemēru motivēsim arī citus vietējos uzņēmumus startēt biržā un aktivizēt un attīstīt vietējo kapitāla tirgu, kas ir nozīmīgi valsts tautsaimniecībai."

IPO laikā uzņēmums ir secinājis, ka par akciju iegādi ir vērojama liela interese tieši no privāto investoru vidus, uz ko tas IPO ir īpaši fokusējies.

Kompānija informē, ka šā gada trešajā ceturksnī AS "DelfinGroup" ir sasniegusi lielāko līdz šim izsniegto aizdevumu apjomu uzņēmuma vēsturē. Kā liecina izvēlēti operacionālie dati, kopējais neto kredītportfelis (patēriņa un lombarda aizdevumi) trešā ceturkšņa beigās sasniedza vēsturiski lielāko apjomu – 35,8 miljonus eiro, kas ir par 32% vairāk nekā 2020. gada trešā ceturkšņa beigās. "Uzņemtais attīstības temps ir atbilstošs, lai sasniegtu uzņēmuma izaugsmes mērķus. Līdz 2024. gada beigām plānojam pārsniegt 70 miljonu eiro kredītportfeļa robežu," saka Ādmīdiņš.

Parakstīšanās uz akcijām noslēgsies 14. oktobrī. Katram investoram ir jāseko līdzi savas bankas informācijai, līdz cikiem tā piedāvā iespēju saviem klientiem parakstīties uz uzņēmuma akcijām.

IPO ietvaros tiek emitētas līdz 8 395 000 akciju. AS "DelfinGroup" IPO procesa finanšu konsultanti ir "LHV" banka un zvērinātu advokātu birojs "Eversheds Sutherland Bitāns".

AS "DelfinGroup" ir licencēts uz tehnoloģijām balstīts finanšu nozares koncerns, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem "Banknote" un "VIZIA". Uzņēmums piedāvā patēriņa, senioru, nomaksas, lombarda aizdevumus un lietotu un mazlietotu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. Kopš 2014. gada tas ir pazīstams biržā Nasdaq Riga kā obligāciju emitents. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. 2020. gadā tā kredītportfelis sasniedza 34,6 miljonus eiro, EBITDA bija 9,3 miljoni eiro un peļņa pirms nodokļiem sasniedza 4,65 miljonus eiro. Uzņēmuma ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!