Foto: LETA
Noslepkavotais maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus šā gada februāra beigās Vašingtonā ticies ar kādu bijušo ASV Valsts departamenta darbinieku, lai runātu par "ABLV Bank" un Bunkus kā iespējamu tās likvidatoru, svētdien ziņoja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Par izpētīto plašāk raidījums sola informēt tuvākajā laikā.

"Delfi" jau ziņoja, ka Latvijas finanšu nozari 13. februārī pārsteidza negaidīts ASV Valsts kases Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla (FinCEN) paziņojums: "ABLV Bank" rada bažas par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, tāpēc tai jāliedz pieeja ASV finanšu sistēmai. 14. dienā pēc ASV ziņojuma publicēšanas trešā lielākā Latvijas komercbanka paziņoja par pašlikvidāciju.

Kā ziņots, advokāts un maksātnespējas administrators Bunkus tika nošauts 30. maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

"Nekā personīga" secina, ka kopš pārdrošās slepkavības, kad gaišā dienas laikā savā automašīnā tika nogalināts Bunkus, pagājuši turpat pieci mēneši. Eiropas advokātu un maksātnespējas administratoru organizācijas aicināja Latvijas valdību nodrošināt pilnīgu un objektīvu izmeklēšanu saistībā ar šo noziegumu – atrast kolēģa slepkavas un tās notiesāt.

Policija izmeklēšanas niansēs nedalās un min vienīgi to, ka noziegums nav organizēts Latvijā. Tā izmeklēšanā sadarbojas ar piecu citu valstu dienestiem un šādu sarežģītu pasūtījuma slepkavību atklāšanai esot vajadzīgs laiks.

Savukārt Bunkus ģimene ceļ trauksmi, vai patiesībā aiz skopajiem paziņojumiem neslēpjas bezdarbība. Tā uzskata, ka policijas darbs ir pasīvs un viņu ticība tiesībsargu darbam lēnām zūd, ziņoja raidījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!