Foto: Publicitātes foto

No 1. novembra izmaiņas "SEB bankas" valdes sastāvā – "SEB bankas" finanšu direktores amatā atgriežas Jeļena Cīrule, savukārt Kristaps Strazds, kas šos pienākumus pildīja viņas prombūtnes laikā, ir pieņēmis nākamo izaicinājumu "SEB bankas" Baltijas divīzijas līmenī. Jauno valdes sastāvu apstiprinājusi Eiropas Centrālā banka, Finanšu un kapitāla tirgus komisija un "SEB bankas" padome, informē banka.

Jeļena Cīrule pievienojās "SEB bankai" kā finanšu direktore 2019. gada martā. Viņai ir plaša pieredze finanšu vadības jautājumos gan tirdzniecības, gan arī finanšu nozarē, kas gūta gan Latvijā, gan arī ārpus tās. Pirms pievienošanās "SEB bankas" komandai Cīrule nepilnus trīs gadus bija "Circle K Latvia" finanšu direktore, pirms tam bijusi vadošā finanšu analītiķe "GE Capital International" centrālajā mītnē Londonā. Viņai ir Latvijas Universitātē iegūts maģistra grāds ekonomikā.

"Finanšu direktora amats ir stratēģiski nozīmīgs sabalansētas bankas un mūsu dažādo portfeļu vadīšanā šajos mainīgajos apstākļos. Būtisks fokuss Jeļenas Cīrules darbā noteikti būs arī zaļās transformācijas tēma, tostarp mūsu klientu investīciju un kredītportfeļa precīza zaļās komponentes novērtēšana un atspoguļošana bankas finanšu pārskatos. Tāpat viņas atbildībā būs nekustamo īpašumu joma, kur "SEB bankai" priekšā liels un ambiciozs projekts – jaunā biroja būvniecības Rīgas centrā," teic "SEB bankas" vadītāja Latvijā Ieva Tetere.

Kristaps Strazds "SEB bankā" strādā kopš 1996. gada un ir ieņēmis vadošus amatus tādās jomās kā naudas pārvaldība un tirdzniecības finansēšana, uzņēmumu apkalpošana, finanšu tirgi, kā arī resursu vadība. Aizvadīto gadu Strazds pildīja finanšu direktora pienākumus "SEB bankā" un viņa atbildībā bija finanšu jomas vadība, kā arī iepirkumu, nekustamo īpašumu, darījumu nodrošināšanas, resursu vadības un lietvedības jomas. Strazds ieguvis maģistra grādu starptautiskajās ekonomiskajās attiecībās Latvijas Universitātē, kā arī biznesa vadības grādu (MBA) Rīgas biznesa skolā.

"SEB bankas" valde Latvijā darbojas sešu cilvēku sastāvā: valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere, Lielo uzņēmumu apkalpošanas biznesa vadītājs Ints Krasts, Privātpersonu un mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas biznesa vadītājs Arnis Škapars, par AML un darbības atbilstību atbildīgais valdes loceklis Māris Larionovs, par kredītu un risku kontroles vadību atbildīgais valdes loceklis Kārlis Danēvičs un finanšu direktore Jeļena Cīrule.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!