Foto: Publicitātes foto

No 12.septembra par "Swedbank Latvija" Uzņēmumu pārvaldes vadītāju un bankas vadības komandas dalībnieku kļuvis Lauris Mencis. Viņš šajā amatā nomainījis līdzšinējo Uzņēmumu pārvaldes vadītāju Ievu Vīganti, kura karjeru turpinās kā "Swedbank" Baltijas Uzņēmumu kompetenču centra vadītāja, informē banka.

Savās darba gaitās Mencis saistīts ar juridisko klientu apkalpošanu – vadījis gan starptautisko, gan mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas daļas, vēlāk kļuvis par Lielo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītāju. Līdz ar kļūšanu par Uzņēmumu pārvaldes vadītāju, Mencis pievienojas arī "Swedbank" Latvija vadības komandai. Pēc saskaņošanas Eiropas Centrālajā bankā, Mencis pildīs arī "Swedbank" Latvijā valdes locekļa pienākumus.

Mencis izglītību ieguvis ekonomikas un uzņēmējdarbības jomā Rīgas Ekonomikas Augstskolā, turpat arī iegūts maģistra grāds biznesa administrācijas studijās. Darbam "Swedbank" Mencis pievienojās pirms teju 19 gadiem.

"Swedbank" vadības komandā šobrīd ir arī valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis un valdes locekļi – Privātpersonu pārvaldes vadītājs Renārs Rūsis, Klientu servisa pārvaldes vadītājs Vadims Frolovs, Finanšu pārvaldes vadītāja Līga Šķendere, Risku pārvaldes vadītāja Latvijā Ruta Malacanova, Risku vadības pārvaldes vadītājs Juris Bogdanovs, Atbilstības kontroles vadītāja Gundega Genca, kā arī Juridiskās pārvaldes vadītāja Agnese Garda, Personāla pārvaldes vadītāja Agita Jākobsone un Komunikācijas un ilgtspējas pārvaldes vadītājs Māris Plūme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!