Foto: PantherMedia/Scanpix

Maksātnespējīgās papīrfabrikas "Līgatne" nekustamo īpašumu Līgatnē, Pilsoņu ielā 1A, par 1,444 miljoniem eiro iegādājies nekustamā īpašuma pārvaldītājs "Solum Estate", informē maksātnespējīgās papīrfabrikas "Līgatne" administratore Elīna Dupate.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas pārstāve Madara Dumpe sacīja, ka tiesa pērn 24.novembrī pieņēma lēmumu ar kuru apstiprināja 30.oktobra notikušās izsoles aktu un nekustamo īpašumu Līgatnē, Pilsoņu ielā 1A, nostiprināt uz "Solum Estate" vārda.

Kā liecina "Lursoft" datu bāze, šī uzņēmuma īpašniece ir "Norvik bankai" piederošā AS "Norvik ieguldījumu pārvaldes sabiedrība".

Pēc Dupates teiktā, 2014.gada 20.novembrī notikusi vēl viena papīrfabrikas "Līgatne" nekustamā īpašuma izsole Līgatnē, Spriņģu ielā. Vienlaikus plašāku komentāru par izsoles rezultātiem Dupate pagaidām nesniedza, piebilstot, ka, iespējams, būs jārīko atkārtota izsole.

Finansiālo grūtību dēļ 2013.gada novembrī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa ierosināja papīrfabrikas "Līgatne" tiesiskās aizsardzības procesu, kas pērn 16.jūnijā tika izbeigts, vienlaikus pasludinot papīrfabrikas maksātnespēju. Papīrfabrikas "Līgatne" kreditoru kopējā prasījumu summa ir 7,678 miljoni eiro.

2013.gadā papīrfabrika "Līgatne" strādāja ar 3,304 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 26,4% mazāk nekā 2012.gadā, un cieta 1,058 miljonu eiro zaudējumu pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Papīrfabrika "Līgatne" ir dibināta 2000.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,119 miljoni latu (3,014 miljoni eiro) - tas pieder Valtam Klucim (20,99%) un kompānijām "Valsts papīru spiestuve" (29,78%) un "Rīgas zīmogu fabrika" (49,23%), liecina informācija datubāzē "Lursoft".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!