Foto: DELFI Aculiecinieks

Šodien izsolē par vairāk nekā 16 500 eiro pārdotas likvidējamajā AS "Latvijas Krājbanka" ieķīlātās SIA "Latest-Mehkolonna" 13 tehnikas vienības, informēja "Latvijas Krājbankas" administratora SIA "KPMG Baltics" pārstāvis Oskars Fīrmanis.

"Abās šodien notikušajās izsolēs uzvarēja juridiska persona no Lietuvas. Interese par izsolēm bija liela, jo pirmajā izsolē, kurā izsolīja desmit tehnikas vienības, piedalījās desmit pretendenti, bet otrajā izsolē piedalījās 13 pretendenti," skaidroja Fīrmanis.

Kā vienotu lietu kopību šodien izsolīja "Latest-Mehkolonna" piederošu kustamo mantu, kuru veido ekskavators "Zeppelin ZMH 20", strēles groza pacēlājs "Paus GT16A", ekskavators EO 3322, buldozers D606 DT-75, kravas automašīna MAZ 5384, kravas furgons GAZ 53, piekabe 2PTS 4, buldozers D606 DT-75N, vieglā automašīna "Mazda 626" un vieglā automašīna "Hyundai Tucson".

Šīs kustamās mantas lietu kopības izsoles sākumcena bija 13 197,50 eiro. Augstākā izsolē nosolītā cena ir apliekama ar pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Tāpat izsolīta "Latest-Mehkolonna" piederoša kustamās mantas lietu kopība, kuru veido dīzeļiekrāvējs "Balkancar DV 1621", kompresors "Ingersoll Rand P 70 WN" un kompresors "Sullair F 28D".

Šīs kustamās mantas lietu kopības novērtējums un izsoles sākumcena bija 1770 eiro. Augstākā izsolē nosolītā cena ir apliekama ar PVN.

"Latest-Mehkolonna" piederošā kustamā manta atrodas Daugavpilī. "Latest-Mehkolonna" 2012.gadā strādāja ar 23,995 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 48 135 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma īpašnieki ir Belizā reģistrētā "Berentel Projects Ltd." (49,01%), Anatolijs Kozlovs (1,36%) un Jevģēnijs Vasiļjevs (49,63%). Vasiļjevs ir arī aizdomās par nodokļu nomaksas izziņu viltošanu turamās maksātnespējīgās būvfirmas SIA "Gādība" vienīgais īpašnieks. Vasiļjevam pieder kapitāldaļas arī 12 citos uzņēmumos.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 2012.gada maijā nolēma sākt "Latvijas Krājbankas" bankrotu. Bankrotu lūdza sākt tās administrators - revīzijas kompānija "KPMG Baltics" -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.
Likvidējamās AS "Latvijas Krājbanka" administrators "KPMG Baltics" 2013.gadā atguvis līdzekļus gandrīz 67 miljonu eiro apmērā, informēja administratora sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

Pagājušajā gadā pārdoti "Latvijas Krājbankas" nekustamie īpašumi gandrīz piecu miljonu eiro apmērā, vēl arī no meitasuzņēmumu īpašumu pārdošanas atgūti aptuveni 4,5 miljoni eiro. Kopumā "Latvijas Krājbankai" un tās meitasuzņēmumiem piederēja nedaudz vairāk kā 500 nekustamie īpašumi, bet patlaban pārdota nepilna puse.

2013.gadā tika pārdoti pieci "Latvijas Krājbankas" kredītportfeļi, kuru kopējā vērtība mērāma vairākos desmitos miljonu eiro. Pagājušajā gadā tika atgūti arī kredīti vairāk nekā 57 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!