Foto: LETA

Personāla atlases kompānijas SIA "Executive Search Baltics" ("Amrop") pakalpojumus Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadības meklējumos finansēs no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", otrdien, 2. jūlijā, lēma Ministru kabinets.

Jau vēstīts, ka Valsts kancelejas izsludinātajā iepirkumā par personāla atlases kompānijas piesaisti FKTK priekšsēdētāja atlasē uzvarējusi "Amrop".

Valdība šodien lēma, ka finansējums "Amrop" pakalpojumiem 31 460 eiro apmērā tiks piešķirts no programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Iepirkums tika izsludināts, ņemot vērā šā gada 13. jūnijā Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtos grozījumus FKTK likumā, kas paredz, ka Ministru kabinets līdz šā gada 1. oktobrim izvirza apstiprināšanai Saeimā FKTK padomes priekšsēdētāja amata pretendentu. Patlaban FKTK padomes priekšsēdētājs ir Pēters Putniņš.

Iepriekš Valsts kancelejā skaidroja, ka personāla atlases kompānijas pakalpojumi nepieciešami, lai nodrošinātu atbilstošu pretendentu dalību FKTK priekšsēdētāja amata atlasē.

Plānots, ka "Amrop" izraudzīsies FKTK padomes priekšsēdētāja amata pretendentus, tostarp veiks tirgus izpēti, pretendentu piesaisti un novērtēs vadības kompetences.

FKTK priekšsēdētāja amata pretendentu atbilstību vakantajam iestādes vadītāja amatam izvērtēs komisija Valsts kancelejas direktora vadībā, Valsts kancelejai nodrošinot atlases komisijas sekretariāta funkcijas. Atlases procesā ar padomdevēja tiesībām tiks iesaistīti arī nevalstiskā sektora pārstāvji.

Par FKTK padomes priekšsēdētāju var būt persona, kura ir Latvijas pilsonis ar iegūtu augstāko izglītību (vismaz maģistra grādu vai tam pielīdzināmu grādu), kura pārvalda latviešu valodu un angļu valodu, ar vismaz piecu gadu darbības pieredzi finanšu un kapitāla tirgus vai tā uzraudzības vai noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas jomā.

Pretendentam ir jābūt ar nevainojamu reputāciju, kā arī jāatbilst normatīvos noteiktajām prasībām, lai saņemtu otrās kategorijas speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam. Pretendents nedrīkst būt sodīts par tīšu noziedzīgu nodarījumu.

Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, "Executive Search Baltics" reģistrēta 1999. gadā. Tās pamatkapitāls ir 2800 eiro, kas vienādās daļās pieder Aigai Avotiņai un Viesturam Lieģim.

2018. gadu "Executive Search Baltics" noslēdza ar 492 700 eiro apgrozījumu un 3290 eiro zaudējumiem.

Iepriekš "Amrop" tika piesaistīts Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora atlasē, kad par iestādes vadītāju tika izraudzīta Ieva Jaunzeme. Tāpat "Amrop" sniedza personāla atlases pakalpojumus, izraugoties AS "RB Rail" vadību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!