Foto: LETA

Rīgas pašvaldības sabiedrības SIA “Rīgas satiksme” (RS) dalībnieku sapulcē 1. februārī par pastāvīgu padomes locekli ievēlēts līdz šim pagaidu padomes locekļa vietu ieņēmušais Ainārs Ozols, informē Rīgas dome.

RS padomes loceklis izvēlēts publiskas kandidātu pieteikšanās procedūras jeb konkursa rezultātā. Pieteikumi saņemti no 20 kandidātiem, un nominācijas komisija kandidātu novērtēšanu veikusi trīs kārtās, tai skaitā piesaistot personāla atlases konsultantu. Nominācijas komisijā strādāja Rīgas pilsētas izpilddirektors, Rīgas pilsētas pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvis Jānis Lange, Rīgas domes Kapitālsabiedrību pārvaldes priekšniece Ilze Spūle-Statkus, kā arī ar pašvaldību nesaistītie eksperti – biedrības "Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija" prezidents Ivo Ošenieks, Satiksmes ministrijas Sabiedriskā transporta pakalpojumu departamenta direktore Annija Novikova un Eiropas komercsabiedrības "Baltic International Bank SE" valdes loceklis un AS "DelfinGroup" padomes loceklis Edgars Voļskis. Nominācijas komisijas neatkarīgie eksperti vienbalsīgi ievēlēšanai padomes locekļa amatā izvirzīja kandidātu, kurš visās trīs atlases kārtās kopsummā ieguva lielāko punktu skaitu un tika atzīts par amatam izvirzītajām prasībām atbilstošāko.

Ainārs Ozols, kurš līdz šim pildīja RS pagaidu padomes locekļa pienākumus, ievēlēts padomes locekļa amatā ar kompetenci stratēģiju izstrādes un ieviešanas un korporatīvās pārvaldības jomā. Ozols Rīgas Ekonomikas augstskolā ieguvis profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā, kā arī inženierzinātņu bakalaura grādu ekonomikā Rīgas Tehniskajā universitātē. Viņš 20 gadus strādājis vadošos amatos, būdams gan valdes, gan padomes loceklis dažādos SEB grupas uzņēmumos, tostarp astoņus gadus pildījis AS "SEB Banka" valdes priekšsēdētāja pienākumus. Ozols RS padomē apņēmies turpināt darbu, veidojot stabilu, caurskatāmu un ilgtspējīgu pārvaldības modeli, un nodrošināt ilgtspējīgu attīstību vienā no lielākajiem uzņēmumiem Rīgā, kas sniedz pakalpojumus kā rīdziniekiem, tā arī pilsētas viesiem, informē Rīgas domē.

Lai nodrošinātu atbilstošu pakalpojuma sniegšanu, viens no būtiskākajiem RS izaicinājumiem ir attīstīt inteliģento transporta vadības sistēmu un atjaunot sabiedriskā transporta autoparku un infrastruktūru.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja definējusi jaunu RS stratēģisko mērķi – sniegt videi draudzīgus, drošus, integrētus un efektīvus mobilitātes pakalpojumus Rīgā un tās metropoles areālā un piedalīties Rīgas pilsētas transporta infrastruktūras uzturēšanā un attīstīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!