Foto: Publicitātes foto

"Swedbank Latvija" padome ir apstiprinājusi līdzšinējo bankas valdes locekli un Uzņēmumu pārvaldes vadītāju Lauri Menci par "Swedbank" valdes priekšsēdētāju. Viņš pilda valdes priekšsēdētāja vietas izpildītāja pienākumus jau kopš 2022.gada janvāra, un pilntiesīgi stāsies amatā pēc Eiropas Centrālās bankas saskaņojuma.

Mencis "Swedbank" strādā jau vairāk nekā 20 gadus. Līdz šim vadīja Uzņēmumu pārvaldi un teju 2 gadus bijis arī "Swedbank Latvija" valdes loceklis. Savas karjeras laikā bankā viņš vadījis dažādas struktūrvienības – gan starptautisko klientu apkalpošanas nodaļu, vēlāk mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas daļu, gan arī lielo uzņēmumu apkalpošanas daļu. Izglītību ieguvis ekonomikas un uzņēmējdarbības jomā Rīgas Ekonomikas Augstskolā, turpat arī iegūts maģistra grāds biznesa administrācijas studijās.

"Swedbank" vadītājs Baltijā Jons Lidefelts uzsver, ka "Lauris ir sevi pierādījis kā augsta līmeņa profesionāli ar dziļām zināšanām par uzņēmējdarbības vidi un bankas lomu tautsaimniecības attīstībā. Viņš vienmēr strādājis saskaņā ar "Swedbank" redzējumu un vērtībām, kas vērstas uz kopējo ekonomikas un biznesa vides attīstību. Esmu pārliecināts, ka Lauris kopā ar bankas vadības komandu un pārējiem "Swedbank Latvija" darbiniekiem turpinās nodrošināt augsta līmeņa finanšu pakalpojumus, kā arī virzīs jaunas iniciatīvas lielākai klientu apmierinātībai un kopējam sabiedrības atbalstam".

Mencis ir aktīvi iesaistījies dažādos sociālās atbildības projektos, kas saistīti ar uzņēmējdarbības veicināšanu, kā arī atbalstu dažādu skolēnu un jauniešu prasmju attīstīšanu. Tāpat viņš darbojas Latvijas Finanšu nozares asociācijā kā padomes loceklis.

Mencis ļoti novērtē viņam doto iespēju un kopā ar "Swedbank" komandu turpinās iesākto – veidos ilgtspējīgu banku klientiem, Latvijas ekonomikai un visu kopējai nākotnei.

"Swedbank" vadības komandā darbu turpina valdes locekļi – Privātpersonu pārvaldes vadītājs Renārs Rūsis, Klientu servisa pārvaldes vadītājs Vadims Frolovs, Finanšu pārvaldes vadītāja Līga Šķendere, Risku pārvaldes vadītāja Latvijā Ruta Malacanova, Atbilstības kontroles vadītāja Gundega Genca un Finanšu noziegumu novēršanas pārvaldes vadītāja Karina Lindava. Tāpat vadības komandā darbojas arī Juridiskās pārvaldes vadītāja Agnese Garda, Personāla pārvaldes vadītāja Agita Jākobsone un Komunikācijas un ilgtspējas pārvaldes vadītāja Lolita Stašāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!