Foto: LETA
Maksātnespējīgās AS "PNB banka" maksātnespējas procesa administrators Vigo Krastiņš un ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrība "PNB Asset Management" paziņojuši, ka tiek pārdoti "PNB bankas" ieguldījumu plāni.

Izmantojot cenu aptauju, tiek pārdotas "PNB Asset Management"piederošo valsts fondēto pensiju 2. pensiju līmeņa ieguldījumu plānu – PNB Aktīvais ieguldījumu plāns "Gauja", PNB Sabalansētais ieguldījumu plāns "Venta" un PNB Konservatīvais ieguldījumu plāns "Daugava" – pārvaldīšanas tiesības.

Ar cenu aptaujas noteikumiem līdz cenu piedāvājuma izteikšanas gala termiņa dienai (02.06.2020.) var bez maksas iepazīties bankas interneta vietnē vai tās telpās.

Cenas piedāvājums par ieguldījumu plāniem iesniedzams kā cenas piedāvājums par vienu ieguldījumu plānu dalībnieku. Piedāvātā cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Visām personām, kuras vēlas piedalīties ieguldījumu plānu cenu aptaujā, līdz 2020. gada 2. jūnija plkst. 23.59 jāiemaksā drošības nauda 250 000 eiro, kā arī dalības maksa 2420 eiro, un jāiesniedz bankā saskaņā ar cenu aptaujas noteikumiem sagatavots iesniegums par dalību cenu aptaujā.

Jau vēstīts, ka 2019. gada 12. septembrī "PNB banka" tika atzīta par maksātnespējīgu. "PNB bankas" darbība tika apturēta 2019. gada 15. augustā, bet 12. septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludināja "PNB banku" par maksātnespējīgu. "PNB bankas" darbība tika apturēta, lai nepieļautu bankas līdzekļu aizplūšanu.

Eiropas Centrālā banka (ECB) kā "PNB bankas" tiešais uzraugs 2019. gada 15. augustā nolēma atzīt "PNB banku" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās, savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde pieņēma lēmumu neveikt "PNB bankas" noregulējumu, kas nozīmē neveikt pasākumus, lai bankas darbību stabilizētu. Ņemot vērā minēto, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) nolēmuma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu "PNB bankā" un lēma par noguldījumu nepieejamību. ECB kā "PNB bankas" tiešais uzraugs pieņēma šādu lēmumu, konstatējot, ka banka nav ievērojusi regulējošās prasības un izvērtējot bankas finansiālo situāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!