Foto: Pixabay
Vairākas lielās starptautiskās bankas pamazām atsakās finansēt jomas, kas saistītas ar jūtīgo Amazones lietusmežu tematu, taču daļai kredītiestāžu aizvien ir sava loma šajā tirgū, raksta "MarketWatch".

Tādējādi kredītiestādes veicina korupciju, cilvēktiesību pārkāpumus un vides kaitējumu, neskatoties uz saistībām pret vides, sociālie un korporatīvās pārvaldības (ESG) aspektiem, ko tās regulāri sludina, teikts jaunākajā vides aizstāvju grupu "Stand.earth" un "Amazon Watch" ziņojumā.

"Vienkāršāk sakot, pašreizējā banku ESG politika ir neveiksmīga. Šī politika nepietiekami pārvalda riskus, nav pietiekami spēcīga, lai izvairītos no Amazones iznīcināšanas, un neatbilst tās sludinātajai akūtajai vajadzībai pārtraukt fosilā kurināmā izaugsmi pasaulē," sacījusi "Stand.earth" izpētes grupas pārstāve Andželīne Robertsone.

Pārmetumi tēmēti uz bankām, kuras nodrošina atjaunojamas kredītlīnijas saviem klientiem, kas nodarbojas ar naftas tirdzniecību, un ne vienmēr prasa, kā nauda tiks izlietota, kas nozīmē, ka klienti var finansēt projektus, darījumus uz uzņēmumus, kas citādi neizietu caur banku ESG procesiem, teikts ziņojumā.

Ziņojuma autori sacījuši, ka ietekmīgās Starptautiskās enerģētikas aģentūras kursa maiņa šā gada sākumā varētu radīt jaunu spiedienu uz bankām. Aģentūras pārstāvji nesen izteikušies, ka pasaulei jābeidz investēt jaunās naftas un gāzes atradnēs, lai sasniegtu ambiciozos klimata mērķus līdz 2050. gadam, raksta "MarketWatch".

Ar mērenu risku ziņojumā novērtētas "Rabobank", "ABN Amro" un "ING"; bet "BNP Paribas", "Credit Suisse", "UBS", "Société Générale" un "Crédit Agricole" ir augsta riska bankas; "Natixis", "Citigroup", "JP Morgan Chase", "Goldman Sachs", "Deutsche Bank" un "HSBC" novērtētas kā ļoti augsta riska bankas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!