Foto: Unsplash

Iespējams, ka pērn, kad kriptovalūtu tirgū valdīja eiforija un populārākās monētas tirgojās par milzu summām, ASV investīciju kompānijas "BlackRock" piedāvājums, klientiem investēt "Bitcoin", būtu izraisījis milzu aktivitāti tirgū. Taču šogad, kad ir iestājusies tā sauktā 'kriptoziema' un virkne investoru cieš zaudējumus, šis desmit triljonus ASV dolāru pārvaldošās kompānijas paziņojums neizraisīja teju nekādas kustības kriptovalūtu tirgos.

Augusta vidū kompānija paziņoja, ka sāks klientiem piedāvāt pirmo produktu, kas ļaus tiešā veidā investēt “Bitcoin”. 

“Bitcoin” ir uz palikšanu

“Neskatoties uz straujo lejupslīdi digitālo aktīvu tirgū, mēs vēl aizvien redzam būtisku interesi no institucionālajiem klientiem par to, kā efektīvi un izdevīgi piekļūt šiem aktīviem, izmantojot mūsu tehnoloģijas un piedāvātos produktus,” teikts “BlackRock” izplatītajā ziņojumā.

Uzņēmums arī paziņoja par sadarbību ar kriptovalūtu biržu “Coinbase”. Tas, kā raksta “Bloomberg” ļaus institucionālajiem tirgotājiem pārskatīt “Bitcoin” investīcijās kopā ar citiem portfeļa aktīviem, piemēram, akcijām un obligācijām.

Eksperti norāda, ka šis solis ir signāls, ka arī lielākie finanšu spēlētāji sāk ticēt kriptovalūtu nākotnei. “BlackRock” vadītājs Lerijs Finks pirms četriem gadiem sacīja, ka neviens no viņu klientiem nav izrādījis interesi par kriptovalūtām. Tas, kā atzīst tagad uzņēmums, ir mainījies. “Mūsu institucionālo klientu vidē pieaug interese par iesaistīšanos digitālo aktīvu tirgū. Viņi ir fokusēti uz to kā efektīvi pārvaldīt šo aktīvu dzīves ciklu,” izplatītajā paziņojumā sacīja “BlackRock” globālo stratēģisko sadarbību vadītājs Džozefs Čaloms. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!