Foto: Publicitātes foto
2020. gada 30. septembrī ir sekmīgi noslēgusies parakstīšanās uz "DelfinGroup" nenodrošinātu obligāciju emisiju 3 500 000 eiro apmērā. Obligāciju gada kupona likme bija 12% ar kupona izmaksu reizi mēnesī un dzēšanas datumu – 2022. gada 25. novembris, informē uzņēmums.

Pieprasījums pēc obligācijām, pēc emisijas aģenta AS "Signet Bank" datiem, ir pārsniedzis piedāvājumu. "DelfinGroup" valdes priekšsēdētājs Agris Evertovskis atzīst, ka fakts, ka emisijas brīdī pieprasījums pārsniedzis piedāvājumu, ir bijis patīkams pārsteigums.

"DelfinGroup" obligācijas slēgta piedāvājuma veidā tika piedāvātas līdz 150 investoriem, gan privātiem, gan institucionāliem, ar minimālo ieguldījumu apjomu 10 000 eiro. Parakstīšanās uz emisiju tika uzsākta 2020. gada 23. septembrī un noslēdzās 2020. gada 30. septembrī. Emisija tika īstenota sadarbībā ar emisijas aģentu "Signet Bank".

"Par spīti neprognozējamajiem apstākļiem Latvijas un visas pasaule ekonomikā, paredzam spēcīgu pēdējo 2020. gada ceturksni ar ievērojamu pieprasījumu pēc mūsu pakalpojumiem. Piesaistītais finansējums 3,5 miljonu eiro apmērā ļaus mums ievērojami palielināt konkurētspēju Latvijas tirgū," norāda "DelfinGroup" valdes loceklis un izpilddirektors Didzis Ādmīdiņš.

"Emisija ir ļāvusi piesaistīt jaunus investorus, kā arī nodrošināt līdzsvaru starp piesaistītā finansējuma avotiem starp obligācijām un "Mintos" platformu," teic "DelfinGroup" finanšu direktors Kristaps Bergmanis.

SIA "DelfinGroup" ir licencēts patērētāju kreditēšanas uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā, un pārstāv zīmolus "Banknote", "Vizia" un "Rīgas pilsētas lombards". Koncerna pamatpakalpojumi ir lombarda aizdevumi, patēriņa aizdevumi, kā arī senioru aizdevumi. Tas darbojas 38 Latvijas pilsētās un apdzīvotās vietās, kopumā 87 "Banknote" filiālēs, tāpat uzņēmums ir pārstāvēts digitālajā vidē ar attālinātu pakalpojuma sniegšanu – patēriņa aizdevumu jomā un internetveikalā. Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 270 darbiniekus un 2019. gadā nodokļos ir samaksājis 2,97 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!